Noutati :

Profesor al Universitatii Politehnica Timisoara, membru al Academiei Romane

13 august, 2018 - 10:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Pentru Universitatea Politehnica Timisoara, recunoasterea, la nivel national sau international, a rezultatelor obtinute de cadrele didactice sau de studenti in plan educational sau al cercetarii reprezinta un motiv de mandrie, fiind o recunoastere a calitatii actului didactic. Un adevarat „performer” in acest sens este prof.dr.ing. Radu-Emil Precup, decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare. Acesta a fost ales ca membru corespondent al Academiei Romane, Sectia de stiinta si Tehnologia Informatiei.

Prin lege si statut Academia Romana poate avea un numar maxim de 181 de membri titulari si corespondenti si 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din tara, care activeaza in cadrul a 14 sectii stiintifice: filologie si literatura; istorie si arheologie; matematica; fizica; chimie; biologie; geologie; stiinte tehnice; stiinte agronomice si silvice; medicina; stiinte economice, juridice si sociologie; filosofie, teologie, psihologie si pedagogie; arte, arhitectura si audiovizual; stiinta si tehnologia informatiei.

Profesorul Radu-Emil Precup, decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timisoara este unul dintre specialistii recunoscuti la nivel mondial. in 2015, prof.dr.ing. Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun din lume in domeniul automaticii. Mai mult, rezultatele obtinute de el si de echipa sa au dus si Universitatea Politehnica Timisoara pe locul I in clasamentul Scopus.

Radu-Emil Precup se ocupa cu studiul si reabilitarea unor structuri si echipamente capabile sa asigure conducerea sistemelor fara interventie umana. Echipa pe care o conduce a publicat, in perioada 2010 – 2014, 122 de articole in domeniul automaticii, pe ramura controllers, control si tuning, iar scrierile lor au fost citate in alte aproximativ 500 de lucrari din intreaga lume.

Tot in 2015, Universitatea Politehnica Timisoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup Premiul Excelentei in Cercetare pe anul 2015, pentru activitatea de cercetare avansata. Din 2018, prof.dr.ing. Radu-Emil Precup este si membru corespondent al Academiei de stiinte Tehnice din Romania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fain om Radu-Emil, l-am avut prof si am facut si diploma cu el. Tare de tot, superinteligent si superprofi, putini stiu ca are doua facultati, Mate la Vest si Automatica la Poli. Felicitari Radu-Emil, le meriti cu prisosinta!!!!

  2. Eu stiu pe unii care au trei sau chiar patru facultati. Valoarea lor, insumata sau individuala da zero!!