Prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, fost rector al Universitatii Politehnica Timisoara, implineste 80 de ani . FOTO!

Fundatia Politehnica si Departamentul de Bazele Fizice ale Ingineriei din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara au sarbatorit un moment deosebit: aniversarea doamnei Prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, fost rector al UPT in perioada 1981 – 1989, scriitoare, traducatoare si membru de onoare al Fundatiei Politehnica.

 

Doamna Coleta De Sabata este o personalitate de seama a Universitatii Politehnica Timisoara care a ramas alaturi de institutia care a format-o si asupra careia si-a lasat amprenta. Pe langa activitatea academica, doamna De Sabata este foarte activa in viata culturala si stiintifica, publicand dupa anul 1990 nu mai putin de 30 de volume stiintifice, literare, istorice si monografice. Domeniul in care si-a concentrat mare parte a eforturilor sale este energia solara, publicand pe aceasta tema diverse carti si articole. In ceea ce priveste activitatea sa literara, doamna De Sabata a scris atat beletristica, cat si lucrari de prezentare a unor personalitati si a unor realizari tehnice din Banat. Cea mai recent publicata carte a sa este „La culture technique du Banat”, finalizata in mai 2014.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Nae spune:

  Imi amintesc de studentie …aveam un cintec , Ieftineste Doamne bautura , Sa beau sa-mi astimpar gura , Sa beau whisky cu galeata , Dupa cursul cu Sabata …..

 2. kalo spune:

  Foarte frumos. Dar nu-i sarbatoriti si pe cei care fac ceva pentru scoala asta? Cei care se straduiesc ca treburile sa mearga bine? N-am inteles niciodata de ce Politehnica prefera sa priveasca spre trecut si nu spre viitor!!! Cu o astfel de mentalitate nu e de mirare ca ne intrec clujenii.

 3. dinu spune:

  Cotleta: 80 de ani de comunism.