Procurorii il ancheteaza pe Adrian Nastase si pentru nerespectarea regimului armelor! VEZI aici ce risca!

Parchetul General s-a sesizat si face cercetari in legatura cu nerespectarea regimului armelor si munitiile, respectiv scopul folosirii armei in afara legii dupa ce fostul prim ministru Adrian Nastase a incercat sa se sinucida prin impuscare. Informatia este data de Jurnalul National.

Tragedia din Zambaccian a ridicat cateva semne de intrebare cu privire la detinerea armelor de catre fostul premier Adrian Nastase. Avea voie sau nu acesta sa detina arme in casa, dat fiind faptul ca in anul 2005 impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala?
Surse din cadrul Directiei Arme au declarat pentru Jurnalul National  ca dupa vechea lege a Armelor si Munitiilor nr.295/2004, fostul premier isi pierduse acest drept.insa, modificarile legislative ulterioare cu privire la aceasta lege i-au permis lui Adrian Nastase sa-si recupeze armele pe care le predase in custodia politiei. Mai exact, in 2005, Nastase a fost obligat sa-si predea armele unui armurier, deoarece legislatia in vigoare atunci, mai precis Legea nr. 295/2004, prevedea ca nu pot detine arme persoanele invinuite sau inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie a caror pedeapsa are maximul special mai mare de un an.Trei ani mai tarziu, insa, legislatia s-a modificat in sensul eliminarii restrictiei pentru infractiuni cum ar fi cele economice sau de coruptie, astfel ca fostul premier si-a recuperat armele.

In 2011, legislatia privind regimul armelor si munitiilor a suferit alte doua modificari, ultima forma, in vigoare la acest moment, permitandu-i fostului premier sa detina arme.”Cand a inceput urmarirea penala impotriva lui (N.R. -Adrian Nastase) era in vigoare vechea lege a armelor 295. La momentul respectiv armele i-au fost ridicate si predate unui armurier in custodie pana la solutionarea cauzei.intre timp, legea s-a modicat, fapta pentru care era cercetat si pentru care s-a inceput urmarirea penala nu se incadra in faptele ce presupuneau aceasta restrictie, motiv pentru care armele i-au fost inapoiatei”, ne-au declarat sursele citate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. si eu care din titlu credeam ca este ilegal sa te impusti cu arma detinuta cu permis portarma, ca sinuciderea se pedepseste cu inchisoare… 🙂

  2. Idiotii astia de procurori n-au de lucru? Daca am permis, si avea chiar daca era penal,doar nu era un „oarecare”! Iar daca voia sa se sinucida cu arma lui ce trebuie sa-si piarda timpul cu aceasta ancheta, cind sint lucruri mai importante de anchetat! La crimele neelucidate nu se baga nimeni? Dar la furturile mari din Romania? „Tara arde si baba se piaptana”.