Noutati :

Procesul legat de referendumul privind desfiintarea judetului Timis si infiintarea judetului Timisoara incepe in aprilie 2012

21 septembrie, 2011 - 12:16 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMIS. S-a stabilit primul termen de judecata in procesul dintre Prefectura si CJT care priveste organizarea unui referendum pentru consultarea cetatenilor in legatura cu desfiintarea actualului judet si infiintarea judetului Timisoara.

Decizia a fost luata prin vot de catre consilierii opozitiei, iar referendumul ar fi trebuit sa aiba loc in aceasta toamna. Prefectura Timis socoteste insa hotararea drept neconstitutionala si a atacat-o in contencios administrativ.

Primul termen de judecata va fi insa in 6 aprilie 2012. Iar pana atunci nu se organizeaza niciun referendum. „Data este atat de indepartata din pricina numeroaselor dosare aflate pe rolul instantei. Mai mult, nimeni nu a cerut urgentarea, iar pana nu se finalizeaza procesul, CJT nu poate da o alta hotarare cu acelasi continut”, a precizat astazi prefectul  de Timis Mircea Bacala.

La randul sau, liderul Opozitiei in Consiliul Judetean Timis, Titu Bojin, crede ca decizia reorganizarii administrativ-teritoriale nu mai este de actualitate. Mai mult, acesta crede ca nici alegerile nu vor mai fi comasate.

„Nici nu ne faceam impresia ca vom avea posibilitatea sa discutam serios aceasta problema. Asteptam sa vedem ce inseamna reorganizarea teritoriala, care, se pare, ca s-a fasait. La fel si cu alegerile, Basescu bate in retragere si se pare ca alegerile locale vor fi in iunie. In cazul de fata, nu avem ce face, decat sa asteptam decizia instantei”, a precizat pentru www.opiniatimisoarei.ro Titu Bojin.

Subprefectul Zoltan Marossy este cel care a facut demersurile de atacare in contencios administrativ a hotararii de Consiliu Judetean prin care se doreste organizarea unui referendum la nivelul judetului Timis.

“Prefectul a transmis o scrisoare Consiliului Judetean Timis sa reanalizeze aceasta hotarare si daca acestia considera ca are dreptate, sa o retraga. Acest lucru nu s-a intamplat. pentru a preintampina cheltuieli inutile, am semnat vineri (n.r. 12 august 2011) actul prin care am atacat in contencios aceasta hotarare. Intentia CJT de a organiza acest referendum nu e legala, era o mare greseala sa lasam sa se cheltuie bani inutil“, declara Zoltan Marossy, subprefect al judetului Timis, in 17 august.

Potrivit subprefetului, prima intrebare a referendumului, “Sunteti de acord cu intentia presedintelui Traian Basescu de a desfiinta judetul Timis?” este o problema care excede competentele Consiliului Judetean Timis pentru ca desfiintarea unui judet este o problema nationala nu e in aria de activitate a CJT.

In ceea ce priveste a doua intrebare, “Sunteti de acord ca orasul Timisoara sa capete statut de judet?”, aceasta este neconstitutionala, potrivit lui Marossy.

“Sa nu mai vorbim de faptul ca o serie intreaga de pasi pe care ii cere Legea referendumului nu sunt facuti. Trebuie sa va mai spun ca orice hotarare atacata in justitie se suspenda de drept. Am transmis deja vecinilor nostri de la CJT sa nu se apuce de cheltuieli aiurea. Politic, nu am niciun fel de comentarii“, a mai adaugat Marossy.

Va reamintim, consilierii judeteni ai USL au solicitat organizarea unui referendum la nivelul judetului Timis prin care doresc sa consulte populatia daca este sau nu de acord cu desfiintarea judetului Timis si infiintarea judetului Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bojine bati campii ca de obicei, zici ca esti venit din papusoi si te-ai trezit sa faci tu politica! Nu edsti tu de nivelul asta, te faci numa de ras cu tot felul de prezumtii din astea sa te dai si tu inteligent!