Procedura pentru convocarea Adunarii Generale a Actionarilor la COLTERM, declansata de consilierii Roxana Iliescu si Radu Toanca. Pe lista de discutii: certificatele de poluare si datoriile

TIMISOARA. Se striga adunarea la COLTERM. Dupa ce niciunul dintre membrii noului consiliu de administratie al societatii nu a convocat AGA, desi compania este din nou in centrul mai multor probleme uriase, consilierii locali Roxana Iliescu, din partea Pro Romania, si Radu Toanca, de la PSD, au facut demersurile pentru organizarea sedintei.

CITESTE SI: Lovitura anului in Timis. 170.000 de euro furati din casa unei femei si ingropati in gradina. Hotul, cautat prin Interpol 

„Impreuna cu colegul meu consilier local, Radu Toanca, am demarat procedura convocării AGA la Colterm SA, pentru data de 27.05.2021.
Era obligația noului CA să convoace AGA, însă luând în considerare situația extrem de delicată a societății, am uzat în mod excepțional de dreptul conferit de lege acționarilor, Consiliul Local în cazul nostru, pentru a “forța” convocarea AGA.
Art. 121 L 31/1990:
“Acționarii reprezentând întreg capitalul social vor putea, dacă niciunul dintre ei nu se opune, sa țină o adunare generală și să ia orice hotărâre de competența adunării, fără respectarea formalităților cerute pentru convocarea ei.”„, a scris Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Pentru ca sedinta sa aiba loc, trebuie ca jumatate dintre consilierii locali sa semneze convocarea.

„Mă aștept ca toți colegii mei din CL să semneze astăzi această Convocare, în acest sens fiind disponibil un tabel la care este anexată Ordinea de zi, la sediul primăriei.
Totodată, am solicitat ca la această ședință AGA să fie prezente toate persoanele nou numite în Consiliul de Administrație”, a adaugat Roxana Iliescu.

Daca va fi organizata, sedinta va cuprinde cel putin 15 puncte de discutie. Se cer explicatii legate de neachitarea unor ordine de plata catre E. On, de planul de restructurare si, mai ales, de situatia certificatelor aferente emisiilor de CO2 verificate, asa zisele ‘certificate verzi’, pe care COLTERM nu le-a cumparat pana la termenul limita, 30 aprilie, si pentru care risca o amenda de 27 de milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. .von-MIT ??