PROBLEMELE de la PRIMĂRIE au SOLUȚIA la ILIE (P)

Primăria Municipiului Timișoara în guvernarea AUR va restabili conexiunea la componenta academică a orașului, prin implicarea universităților în elaborarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, fapt ce nu s-a realizat până acum. Consider că este inadmisibil să ai patru universități de prestigiu și să nu folosești potențialul acestora în favoarea orașului, prin parteneriate strategice pe domeniul de activitate al fiecăreia în parte.

Numai în condițiile de mai sus, prin studii și sondaje sociale periodice, se poate dezvolta o infrastructură bine ancorată în realitate din domeniul serviciilor comunitare de salubritate, apă-canal, energie termică, de transport public, ecologizare, modernizarea şi reconversia unor zone industriale dezafectate, chiar și cele aflate sub protecția Legii 422 a protejării patrimoniului cultural construit.

Prin implicarea mediului universitar putem avea acces la utilizarea tehnologiilor create special pentru administrația locală în:

– reglarea transportului în comun;

– în găsirea unor soluții alternative la producerea și distribuția energiei termice, atât pentru necesarul cetățenilor, cât și pentru instituțiile aflate în subordine, prin realizarea unor centrale de cogenerare, care să folosească ca principală materie primă gunoiul rezidual;

– găsirea unor soluții pentru dezvoltarea unui sistem de parcări publice în subteran și suprateran prin exploatarea la maximum al spațiilor dintre blocuri în acest sens.

– găsirea unor soluții pentru a dezvolta rute auto de acces suplimentare către și dinspre Timișoara, pentru a preîntâmpina congestionarea traficului ce generează poluare excesivă;

– găsirea unor soluții pentru a folosi și a dezvolta infrastructura feroviară existentă, pentru a o conecta la transportul urban metropolitan;

– reluarea unei idei din PUG-ul Timișoarei din anul 1991 (autor IPROTIM, șef colectiv arh. Șerban Sturza) care prevedea ridicarea unui ”DEAL ARTIFICIAL” în nordul orașului din molozul rezultat și pământul excavat. Astfel, se poate obține un deal plantat cu arbori specifici zonei noastre, ce poate fi utilizat ca protecție împotriva vânturilor, pentru sporturile de iarnă, plimbări, relaxare cu vizibilitate excelentă asupra orașului.

Programul de Guvernare Locală pornește de la premisa continuării proiectelor aflate în diferite stadii de implementare, după o analiză temeinică, pentru a le include apoi în noile direcții de dezvoltare pe care Programul de Guvernare Locală AUR le deschide, alcătuind o strategie coerentă, modelată pe termen lung și cu viziunea unor profesioniști care cunosc provocările administrației unui oraș de talia Timișoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Foarte bine punctat , vă votăm!

 2. Pentru prima data vedem un program care integreaza scoala si Universitatile timisorene in gospodarirea acestui oras.
  Pentru prima data vedem altceva decat promisiuni fantasmagorice,sau neomarxiste duse la extrem
  Orasul asta are sansa istorica sa redevina ce a fost ,si mai mult.
  Depinde de cetatenii lui daca isi doresc sa fie mintiti furati si restrictionati si mai departe,sau sa redevina demni cetateni ai unui oras demn si puternic!
  Timisoreni,prin statul acasa,si apoi vaicareala de 4 ani pe fb,nu rezolvati nimic!
  Iesiti la vot! Daca considerati ca nu aveti pe cine vota,anulati-va votul! Dar nu dati posibilitatea politicienilor sa vi-l fure ei!

  • AUR are soluții!
   Ilie Vasile Sârbu știe și dorește să implementeze aceste soluții. Pe zona de Patrimoniu este cel mai bun!!!
   Votați AUR și #IlielaPrimărie!

 3. Cu tot respectul pentru dl Sarbu,dar cu AUR n-are nici o sansa!

  • Mi’e teama ca e exact invers.

  • Asa e! Domnul Sarbu nu are nici o sansa!
   Dar Domnul Ilie Vasile Sirbu are toate sansele!
   SI va e frica !

   • Toate sună bine dar încă nu am înțeles cine finanțează.

    • Putin

     • AI cumva nr lui?Ca nu am primit rublele pana acum.
      Sau suna-l si spune-i ca daca tot ne acuza unii mai slabuti de minte ,macar sa le si primim…