Problemele de incontinenta urinara au acum solutii inovatoare

Incontinența urinară este o problemă medicală serioasă, cu multiple efecte asupra vieții pacientelor și familiilor lor. Din nefericire este un subiect greu de abordat, doar 40% dintre acestea având curajul de a discuta despre această condiție cu un specialist. Pentru a atrage atenția asupra acestei afecțiuni comune (căci incontinența afectează 1 din 5 femei) și pentru a încuraja toate potențialele paciente să discute deschis despre această afecțiune, specialiștii au celebrat în săptămâna 17-23 iunie ” Săptămâna Globală a Incontinenței”.

 Pentru prima oară Săptămâna Globală a Incontinenței a fost marcată și în Romania, la Timișoara în cadrul Spitalul Premiere, cel mai mare spital privat din vestul țării, printr-o serie de consultații gratuite oferite tuturor celor interesați. Campania este dezvoltată cu sprijinul partenerului B. Braun Medical și al platformelor digitale www.incontinenta.ro și www.medicalmanager.ro.

Primul pas pentru a-ți îmbunătăți situația dată de incontinență este să începi discuția cu medicul. Specialiștii urologi dar și cei ginecologi sunt pregătiți profesional pentru a discuta astfel de probleme.

Reluăm aici cele mai cunoscute cauze ale incontinenței urinare:

 • Probleme ale vezicii urinare, ale mușchilor sfincterilor sau pelvieni
 • Probleme de natură neurologică
 • Recuperare după o intervenție chirurgicală
 • Utilizarea anumitor medicamente, cum ar fi diureticele și antidepresivele
 • Sarcina sau nașterea naturală
 • Menopauza
 • Infecție sau inflamație la nivelul prostatei (la bărbați)
 • Constipație foarte severă
 • Infecția sau inflamația tractului urinar sau ale vezicii (cistita)
 • Creșterea în greutate
 • Radioterapia – care genereaza cistita chistică.

Incontinența este o situație medicală serioasă, care a devenit deja o problemă socială, prin faptul că poate conduce la izolarea și afectarea vieții sociale a pacientelor care sunt afectate de aceasta, inclusiv presiuni semnificative asupra bugetului familiei.

Spitalul Premiere, alături de partenerii B. Braun și platforma www.incontinență.ro își propun și pe viitor să inițieze acțiuni prin care să demonstreze faptul că incontinența nu este un subiect tabu, că împreună putem elimina stigmatele și tabuurile și putem explica pacientelor afectate că există în acest moment o abordare multidisciplinară a tratamentelor și un acces facil la acestea.

Discută cu medicul tău ginecolog sau urolog și alege să Fii liberă din nou!

Detalii suplimentare pe site-ul Spitalului Premiere , pe pagina de Facebook și pe www.incontinenta.ro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.