Noutati :

Probleme la Autostrada Timisoara – Arad? Din cauza a 1,5 hectare de teren, lucrarile ar putea fi intarziate

27 aprilie, 2011 - 03:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Compania de Autostrazi l-a sesizat pe prefectul Mircea Bacala ca sunt unele probleme pe traseul autostrazii, la Giarmata. Doua persoane au fost puse de primarie in posesia unor terenuri pe tronsonul autostrazii si nu pot fi expropriate, ci doar li se pot oferi alte pamanturi.

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, l-a delegat pe Mircea Bacala, prefectul de Timis, sa supravegheze atent constructia Autostrazii Arad – Timisoara, ca reprezentant al Guvernului  in teritoriu.

Astazi, Mircea Bacala a fost sesizat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale cum ca ar fi probleme la Giarmata.

„Comisia locala de fond funciar din Giarmata, in 2009, a pus in posesie doi cetateni care au impreuna 1,5 hectare, chiar pe tronsonul Autostrazii Arad- Timisoara. Problema este ca cei doi au fost pusi in posesie chiar din terenul ADS (Administrarea Domeniului Public), iar acum ar trebui sa ii expropriem. M-am consultat cu Serviciul Juridic si cel Tehnic din Prefectura si am decis ca acesti proprietari ar trebui sa primeasca terenuri pe alte amplasamente”, a declarat Mircea Bacala.

Prefectul spune ca lucrarile la autostrada nu sunt blocate, deocamdata, din cauza acestei probleme, dar ca rapid trebuie luate decizii in acest sens. Mai mult, maine primarul din Giarmata, Ion Delvai, ar trebui sa identifice noile amplasamente pentru cei doi proprietari.

„Deocamdata nu stiu despre ce proprietari este vorba, probabil ca urmeaza sa am o discutie cu domnul prefect despre acest lucru. Noi am pus in posesie pe terenurile pe care ADS ni le-a pus la dispozitie. Cautam alte amplasamente, ca Giarmata e mare! Problema este cand s-a pus in posesie si cine e proprietar, o sa vedem despre ce este vorba. Luni vine inginerul agricol la serviciu, acum este in concediu, iar atunci, cu siguranta vom gasi solutii”, a declarat Ion Delvai, primarul din Giarmata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. acel primar cinstit cu totul intimplator a pus in posesie niste persoane pe care sint sigur ca nu le cunoaste cu terenuri pe traseul autostrazii… dna doarme…

  2. Primzar de kkt! Despagubirile ar trebui platite din buzunarul lui !