Noutati :

Probleme cu o cladire incadrata la risc seismic in Timisoara, un Centru de Zi pentru Copii cu Dizabilitati. Conducerea cere ingrijire la domiciliu pentru cei mici

26 martie, 2011 - 09:17 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Un centru la care sunt ingrijiti mai bine de 50 de copii cu dizabilitati severe risca sa fie inchis. Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitati „Podul Lung” a primit Rs I si sefii institutiei cer interventia imediata pana la amenajarea unui nou imobil.

Cladirea de pe strada C. Salceanu nr. 17 face parte din acele constructii cu risc ridicat de prabusire la cutremur si necesita interventie imediata. Potrivit reprezentantilor centrului, trebuie luate masuri pana la sfarsitul acestei luni.

Acestia s-au intalnit, vineri, cu reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala Comunitara. La sedinta au mai participat si 52 de copii beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul centrului, dar si o parte din personal.

Singura solutie pentru ca viata celor ce locuiesc in centru sa nu fie pusa in pericol ar fi ingrijirea lor la domiciliu, cu acordul parintilor. Aceasta ar fi insa o solutie temporara, aleasa pentru o perioada de trei luni de zile, timp in care vor fi intreprinse demersuri pentru amenajarea unei alte locatii in care sa poata fi mutati cei ce au nevoie de ajutor.

La Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitati „Podul Lung” sunt ingrijiti aproape 80 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, iar o mare parte din parintii acestora nu sunt de acord cu inchiderea centrului. Nici reprezentantii Primariei Timisoara nu prefera solutia propusa de conducerea institutiei.

Ei cauta alta pentru ca centrul sa nu fie inchis si copiii sa nu fie ingrijiti la domiciliu, pentru ca acest centru este singurul din oras la care sunt ingrijiti copiii cu dizabilitati severe.

Centrul „Podul Lung” este finantat de catre Consiliul Local inca din anul 2000 si are ca misiune prevenirea abandonului si a institutionalizarii copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activitati de ingrijire, educatie, abilitare-reabilitare, recreere, socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, orientare scolara, cat si a unor activitati de sprijin, consiliere, educare pentru parinti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Si in 11 ani nu s-au facut teste sau macar ceva consolidari???
  Din pacate si asciatia Speranta se confrunta cu alte probleme MAI ALES financiare…
  Sa nu mai vorbim si de implicarea doamnei Laila Onu care din ce in ce mai greu reuseste sa tina centrul ,,PENTRU VOI” pe linia de plutire…
  Din pacate asistenta si protectia sociala sint niste glume macabre la adresa unor parinti loviti de soarta,IN PLUS acesti bieti copii la implinirea majoaratului devin ,,INVIZIBILI” in scriptele de asistenta sociala,ei neputind sa-si cistige traiul zilnic necesar SINGURI-aici ma refer la autisti cei cu sindrom Down si nu demult nevazatorii(acolo desfiintindu-se acele centre speciale ale lor de lucru prin 1997)…
  O realitate extrem de trista care ar trebui sa uneasca oamenii pentru ajutorarea acelor copii loviti de soarta….

 2. Ma uit la fotografia din articol. Am mai vazut si alte fotografii in presa ale cladirii in cauza (cred). Din aspectul cladirii nu pare sa fie situatia asa cum sustine autoritatea publica locala. De aceea cred ca nu este prea mult ca reprezentantii Opiniei Timisoarei sa ceara o a doua parere de la alti specialisti. Cred ca se poate lua legatura cu Inspectoratul de Stat in Constructii si cu un al doilea expert in constructii cu destinatie publica. Parintii acelor copii nu mai au nici o nadejde ca lucrurile se vor corecta, asa ca trebuie sa-i ajute cineva „din afara”. Este un prilej bun pentru folosirea „contactelor” jurnalistilor de la Opinia Timisoarei. Si in ultima instanta, parintele care spunea la TV ca va da in judecata responsabilii cred ca nu va contesta raportul de expertiza tehnica si de aceea instanta nu va putea dispune o expertiza tehnica facuta de un expert juridic desemnat. Daca administratia vrea „razboi”, atunci trebuie sa luptam cu armele lor. Cele „administrative”. Este foarte-foarte posibil sa-i „batem”.