Noutati :

Printul Paul a fost recunoscut drept mostenitor legal al regelui Carol al II-lea! Vezi ce spune Regele Mihai

14 februarie, 2012 - 07:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Printul Paul a fost recunoscut, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, drept fiu legitim al Regelui Carol al II-lea si succesor al acestuia! Regele Mihai nu vrea sa-i acorde vreun drept dinastic!

ICCJ a dat castig de cauza printului Paul de Romania, in procesul in care acesta a cerut, in numele tatalui sau Carol Mircea, recunoasterea in Romania a hotararii din 1955 a unei instante din Lisabona, prin care acesta a fost recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al ll-lea si succesor al acestuia, cu toate drepturile ce decurg din aceasta. Decizia magistratilor este definitiva, potrivit www.fin.ro.

Paul sustine ca el este adevaratul succesor la tronul Romaniei, chiar daca mariajul morganatic al lui Carol al II-lea (bunicul sau) cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nasterea tatalui sau) a fost anulat de catre Curtea Suprema a Romaniei in 1919. Aceasta hotarare a fost contestata in tribunalele din Portugalia si Franta, acolo unde Paul al Romaniei a castigat recunoasterea faptului ca tatal sau este fiul cel mare al lui Carol al II-lea.

Paul de Romania (nascut 13 august 1948, Paris) este fiul lui Mircea Grigore Carol al Romaniei si nepotul regelui Carol al II-lea al Romaniei. Anul trecut, Paul de Romania l-a acuzat direct pe unchiul sau, Regele Mihai I, ca l-ar fi privat de 37,5% din mostenirea regelui Carol al II-lea, bunicul sau.

In prezent nu exista niciun anunt sau estimare oficiala privind averea Regelui Mihai I din Romania, redobandita ca urmare a retrocedarilor. Aceasta consta din patru castele, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren in Bucuresti, un imobil in Versoix (Elvetia), proprietati in Poiana Tapului, cabane si cantoane in Azuga-Predeal, drumurie forestiere etc.

Raspunsul Regelui Mihai
Intr-un comunicat de presa, biroul de presa al Majestatii Sale Regelui Mihai anunta, potrivit www.stirileprotv.ro:

Avand in vedere decizia pronuntata la 14 februarie 2012 de catre inalta Curte de Casatie si Justitie – sectia civila, referitoare la cererea adresata Curtii de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara ca:

Aceasta decizie nu creeaza niciun drept dinastic, si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala. Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia.

In pozitia sa de sef al Familiei Regale a Romaniei, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta asupra chestiunilor dinastice. Mai mult, potrivit prevederilor Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, membrii Familiei Regale sunt:
– Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;
– Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

Nici Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, si nici fostii sefi ai Familiei Regale a Romaniei – Regele Ferdinand I si Regele Carol al II-lea – nu au recunoscut sau acordat vreodata vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendentilor sai.

Folosirea, in orice context, public sau privat, a titlului de Principe al Romaniei, sau a apelativului Alteta Regala ramane prerogativa exclusiva a membrilor Familiei Regale aratati mai sus.

Sursa: www.fin.ro, www.stirileprotv.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...