Prinsi, amendati si pusi sa-si ia inapoi gunoaiele. 4 nesimtiti si-au descarcat masinile langa Timisoara, la Ghiroda

TIMISOARA. Au fost convinsi ca fiind sarbatoare, de 1 Iunie nimeni nu le va tulbura actiunea nesimtita de a scapa de sacii cu moloz, lemnele si alte deseuri de la santierul unor case aflate in renovare.

CITESTE SI: Timisul, pe locul 10 in topul national al judetelor cu cele mai multe accidente grave. Romania, prima in Uniunea Europeana

Nu mai putin de 4 indivizi au venit, pe rand, marti, cu masinile la marginea localitatii Ghiroda si s-au apucat sa descarce gunoaiele in camp.

Au fost depistati rapid insa de politistii locali din comuna.

De 1 iunie, a fost zi libera pentru aproape toata lumea si probabil ca pe asta au mizat cei care au încercat sa isi arunce deseurile pe domeniul public. Nu mai putin de patru masini au depistat, doar astazi, politistii locali care nu, nu au avut liber! Toti cei implicati au luat amenzi în valoare totala de 12.000 lei si au fost obligati sa curete locatiile„, transmit reprezentantii Primariei Ghiroda.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Masinile confiscate si atunci se lecuie de tot !!

    • Poți să te caci pe ele de maşini că sunt nişte rable la fel ca sşi ei ! Să-i amendeze cu bani pşin câte 150.000 de lei şi muncă gratuită la salubritate să le iese pe ochi futu-le muma-cur !

      • Poți să te caci pe ele de maşini că sunt nişte rable la fel ca şi ei ! Chiar aşi fi curios , îi întrebă cineva dacă şi-au plătit impozitele auto, dacă au verificarea tehnică ? Toți căcații ăştia de la stat ,stau bine mersi în birouri bine plătite şi nu fac nimic, că doar servesc o comunitate de handicapați mintal, care oricum , ei de tâmpiți ce sunt, nu realizează că îi plătesc degeaba din taxe şi impozite ! Animalele acestea care obisnuiesc să facă mizerie, ar trebui amendați cu cel puțin 15.000 lei şi muncă la salubritate, 30 de zile cel puțin , de să le meargă fulgii, futu-le ma-n cur ! Dar cine să-şi facă treaba ? Un popor de hoți şi țigani , că ori unde i-ai angaja, mai ales la stat tot asta fac ! Fură !!!!

  2. Dau pariu că voi 2 sunteți oligofrenii din parcul central care beau bere neumarkt la 0,33 și aruncă pe jos cojile de semințe, mucurile de la țigările de contrabandă și ambalajele cu salam la gram de la profi.
    Vai de mama voastră de prăpădiți și de limitați.
    Gogule decât să faci găt pe aici mai bine ii faci prietenului tău un bot.

  3. Ieri a fost bănățeanul nesimțit din Lugoj, astăzi s-au înmulțit: au găsit patru bănățeni nesimțiți din Ghiroda. Câți vor mai găsi mâine? Abia încep să-i descopere…

  4. m trecut in ultimele luni prin procesul de renovare a unei case, proces in urma caruia au rezultat multe tipuri de deseuri pe care a trebuit sa le arunc.
    Pe parcursul ultimelor luni m-am confruntat cu urmatoarele situatii in momentul in care am incercat sa arunc deseuri la punctele de colectare RETIM:
    – la momentul in care am incercat sa arunc o cabina de dus + cadita la punctul de colectare RETIM de pe Calea Mosnitei, paznicul de acolo a refuzat acest lucru pe motiv ca deseul este din ” plastic ” ( in ciuda faptului ca era in preponderenta din acril ). Totodata mentionez ca pe poarta acestui centru de colectare exista un banner pe care scria faptul ca se pot prelua cadite/cabine de dus in schimbul contravalorii de 150 RON, dar nici acest lucru nu a contat pentru paznic.
    – In urma utilarii locuintei cu electrocasnice au rezultat un numar mare de deseuri de polistiren. Am sunat la RETIM si i-am rugat sa-mi indice un punct de colectare pentru acest tip de deseu, dar am primit doar un refuz scurt de genul ” nu colectam astfel de deseu” , si nici nu au fost capabili sa-mi indice un alt operator comercial care ar putea sa faca acest lucru.
    – In momentul cand am vrut sa duc 2 saci de desuri rezultate din renovare ( bucati de ciment intarit, bucati de caramida sparta, pungi de plastic cu resturi de diverse materiale folosite la renovare, bidoane goale care au continut substante folosite la renovare , etc .. ) am fost refuzat initial de catre cei de la RETIM de pe calea Torontalului pe motiv ca ” containerul este plin ” . Nu inteleg cum nu mai incapeau inca 2 saci , si nici de ce nu exista si un al doilea container astfel incat in momentul cand un container se umple , sa poata fi ridicat si transportat, iar al doilea ( cel gol ) sa poata fi folosit, oferind astfel o continuitate in prestarea acestui serviciu. Am revenit ziua urmatoare pentru a arunca cei 2 saci, si am fost din nou refuzat pe motiv ca acesti saci nu contin doar „moloz” ci si alte materiale din plastic . Mentionez ca acele bidoane si pungi nu pot fi aruncate in pubela galbena deoarece nu sunt reciclabile. Desurile rezultate din constructii nu ar trebui sa se refere strict la „moloz” ( betoane, placi ceramice sparte, caramida sparta , etc .. ). In urma unei constructii rama o multidudine de desuri care nu se incadreaza pentru a fi aruncate nici la pubela neagra nici la cea galbena.
    – campaniile de colectare a deseurilor voluminoase ar trebui inlocuite cu un centru de colectare a acestui tip de deseu. Nu este rezonabil sa impui oamenilor sa pastreze in locuinta mobilier vechi sau alte deseuri voluminoase pana in momentul in care se organizeaza o astfel de campanie . Pot exista o multidudine de motive pentru care pastrarea acestor deseuri in locuinta nu este posibila pentru o durata de cateva luni.

    In conditiile in care cetatenilor le sunt puse astfel de piedici in debarasarea deseurilor, nu este de mirare ca apar acele rampe clandestine de gunoi. Ar trebui gandite niste masuri care sa incurajeze oamenii sa debaraseze deseurile intr-un mod organizat/civilizat, nu sa ii impiedice.

    Din punctul meu de vedere ar trebui sa existe un centru care sa colecteze toate tipurile de deseu, chiar daca acest centru ar function contra cost ( in momentul de fata in Timisoara avem 4 centre in 4 locuri diferite din oras, fiecare din ele colectand deseuri diferite , si din pacate unele tipuri de deseuri nu sunt acceptate in nici unul din cele 4 centre ).

    Am tot vazut articole prin ziare care mentioneaza lupta cu aceste rampe clandestine de gunoi, dar in nici unul din aceste articole nu erau mentionate neajunsurile sistemului actual de colectare, si lupta pe care fiecare din noi trebuie sa o duca pentru a se debarasa in mod legal si civilizat de aceste deseuri.

    • Aha.A ta e cabina de dus aruncata acolo?
      Deci asta e scuza voastra?Nu am unde! Si solutia…pe camp.
      Dobitocii dracului…

  5. De ce nu s-a luat legatura cu Garda de Mediu, sa vina si sa le confiste masinile meltenilor ????
    Primaria Ghiroda, SE AUDEEEEE …….

  6. Când te apuci să renovezi o casa/apartament ce o fi, mai întâi te informezi şi găseşti soluția legală – unde vei arunca deşeurile ! Aşa se procedează într-o lume civilizată.Altfel procedezi ca babuinii, la fel ca în INDIA, arunci peste tot, te caci peste tot , că doar provii din maimuță !

    • Catrinoiule, India este salasul unei mari civilizatii, una dintrte cele mai mari de pe planeta asta. Confunzi cu „civilizatia” gulyasului, care a plecat din pustiurile Asiei si a navalit peste Europa in urma cu o mie de ani.