Noutati :

Principele Radu al Romaniei va lansa la Iulius Mall Timisoara volumul ‘Trei poduri peste lume’

22 octombrie, 2013 - 04:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
1

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei va lansa, la Libraria Carturesti din Iulius Mall Timisoara volumul „Trei poduri peste lume. Consemnari intre anii 1982 si 2003”, editat de Curtea Veche Publishing.

Evenimentul se va desfasura miercuri, 23 octombrie 2013, ora 17.00

Lansarea din Timisoara continua turneul de promovare a volumului in tara, fiind precedata de evenimente similare in Buzau, Alba Iulia, Bucuresti si Arad.

„Trei poduri peste lume. Consemnari intre anii 1982 si 2003” a Principelui Radu al Romaniei este un jurnal „pe sarite“, in care aventura spirituala a actorului care duce texte romanesti si straine pe meridianele (si scenele) lumii se impleteste cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a Romaniei. Misiunea sa, aceea de a purta numele si spiritualitatea romaneasca in lume, de a fi mesager al tarii pentru reintegrarea ei in familia careia de drept ii apartine, lumea democratica, devine un sens si o datorie umana, pe care o indeplineste cu devotament alaturi de intreaga Familie Regala a Romaniei.

Cele trei poduri din titlul cartii fac referire la trei treceri diferite, simultane si fundamentale in viata Altetei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la Romania comunista la lumea libera, trecerea de la conditia de actor la cea de principe regal.

„Este o lucrare apasat subiectiva, dar prezinta o poveste de viata destul de neobisnuita. Ma simt obligat fata de societate sa vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbeste mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mandru de familia si de tara mea, precum si de timpul meu. (…) Aducerea intre paginile cartii a acestor ganduri este si un fel de a multumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douazeci de ani: <<Ceea ce primesti la nastere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primesti este darul tau catre Dumnezeu>>.”(ASR Principele Radu al Romaniei)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Radu Rege = Crin a lu’ KK Presedinte ! Pacat de cel care a scris „Sesteapta-re Romane … „