Noutati :

Primul titlu oficial pentru Timisoara. Capitala a Tineretului, inainte de Capitala Culturala

5 aprilie, 2016 - 02:03 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Pana sa ajunga capitala culturala europeana, Timisoara se va multumi in acest an cu titlul de Capitala a Tineretului din Romania. Proiectul a plecat deja la drum printr-un parteneriat intre Primarie, organizatii pentru tineret si sponsori din domeniul privat.

Proiectul a fost posibil prin implicarea Primariei, a Consiliului Tinerilor din Romania, Grupului Pont, Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, si a unei banci puternice. Primaria a primit si girul Ministerului Tineretului si Sportului.

Vom avea un cadru conceput astfel incat in interiorul lui sa putem avea manifestari cu tineri si dedicate tinerilor. Vom avea o serie bogata de astfel de manifestari. Am generat nu demult initiativa de a avea o zi a tinerilor, in 23 aprilie, o zi a studentilor, in 27 mai. Ambele vor face parte din agenda proiectului Timisoara Capitala Nationala a Tineretului din Romania 2016. Si in aceste zile speciale, care vor fi omagiu adus tinerilor Timisoarei si in anii urmatori, vom desfasura o serie de evenimente care sunt gustate, de interes, in primul rand pentru tineri, dar tot ce se va intampla pe agenda acestui proiect va fi liber pentru cetatenii orasului.
Vreau sa inchei facand o precizare. Dincolo de vorbe si de initiativele pe care le-am mentionat, intelegand ca nimic nu se poate face fara sprijin financiar, am marit bugetul pentru proiectele de tineret de 2,5 ori, de la 400 de mii la 1 milion de lei” a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

concert-tineri (1)

Sprijinul financiar din domeniul privat se ridica la suma de maximum 300 de mii de euro, care vor fi folositi pentru promovarea conceptului.

Noi credem ca Romania are un mare viitor prin tineri, trebuie sa fim mandri ca aveam atatia tineri destepti, inovativi si este datoria noastra sa investim in inteligenta. Sunt multe idei ce se pot dezvolta si daca vrem sa vorbim de Romania peste 10 ani, trebuie sa ne gandim la tineri. Acesta este un proiect pe care am decis sa il sustinem si suntem mandri ca suntem initiatori in acest proiect. Lasati tinerii sa se dezvolte, iar Romania va ajunge departe” a declarat Dana Demetrian, reprezentantul bancii.

Timisoara – Capitala Nationala a Tinerilor” va fi coordonata de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, insa deocamdata nu este stabilita agenda evenimentelor care se vor desfasura in cadrul proiectului. Conform organizatorilor, Evolution Festival sau caravana TIFF vor face si ele parte din evenimentele care proiectul mare.

Proiectul are si girul Ministerului Tineretului si Sportului, insa institutia din capitala nu a oferit, deocamdata, si sprijin financiar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Interesanta abordare totusi cred ca sunt inca multe de sups. Totusi imi pare bine ca s-a abordata aceasta tema. „Add to bookmark pentru aceata pagina pentru a reveni ulterior, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com