Noutati :

Primul pas spre gradinita incepe cu un super program de ACOMODARE, la Montessori Timisoara! E excelent pentru pitici si parinti

25 august, 2016 - 07:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari si framantari. Toate se regasesc in sufletul parintilor si copiilor deopotriva inainte de marele pas al intrarii in gradinita. Tocmai pentru a indeparta orice temeri, reprezentantii Gradinitei Montessori din Timisoara organizeaza un program extrem de eficient de acomodare la finele lunii august. Astfel, prichindeii care intra pentru prima oara in colectivitate descopera treptat ce inseamna asta, iar parintii pot afla o multime de lucruri despre pedagogia Montessori.

Gradinita este primul pas al copilului in colectivitate si adaptarea la un nou mediu. Gradinita nu este un simplu loc de joaca, ci spatiul in care incepe procesul de socializare a copilului. Trecerea de la mediul familial la intrarea intr-o colectivitate de copii si adulti necunoscuti presupune un efort de adaptare din partea copilului. Unii copii se simt bine din prima clipa, se integreaza rapid, si sunt bucurosi de compania celorlalti copii. Alti copii au nevoie de o perioada de cateva zile/saptamani sa se acomodeze. Acomodarea depinde de mai multi factori: de varsta, personalitatea copilului, de modalitatea de interactiune cu persoanele straine, de acceptarea despartirii de parinti, de colectivul de copii. La gradinita Montessori dorim sa facem aceasta prima experienta confortabila si reusita pentru fiecare copil. Noi oferim un mediu cald, sigur, placut, organizat si monitorizat de educatori cu experienta„, explica Daniel Scornea, director de marketing al Gradinitei Montessori din Timisoara.

Iata programul special pentru acomodarea copilasilor!

Saptamana: 22.08.2016 – 26.08.2016 (in intervalul orar 10:00 – 12:00)
– familiarizarea cu locul: curtea gradinitei.
in timp ce copilul va explora noul teren, parintii vor purta discutii cu personalul despre activitatile pe care le vor avea copii, program, principiile pedagogiei Montessori;
– relationarea: interactionarea din timp cu ceilalti colegi/adulti este foarte importanta.

Saptamana 29.08.2016 – 31.08.2016 (in intervalul orar 10:00 – 12:00)
– familiarizarea cu regulile Montessori;
– explorarea unor materiale Montessori intr-un spatiu special amenajat.

Rolul educatorilor este de a facilita invatarea prin crearea unei atmosfere in care copiii sa vina in contact direct cu lumea inconjuratoare. Acest mediu include atat activitati didactice Montessori, cat si jocuri libere.

Mai multe despre programul de acomodare de la  Montessori Kinderhaus puteti afla AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...