Noutati :

Primul pas spre descentralizare incepe in invatamantul din Timis: sunt organizate in scoli concursurile pentru posturile vacante

18 octombrie, 2011 - 01:33 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 71 de posturi sunt disponibile in educatia timiseana dupa iesiri la pensie sau intrari in concediu de ingrijire copil ale dascalilor titulari. Ocuparea acestora se va face prin concurs, organizat de unitatea de invatamant.

Aceasta masura reprezinta unul dintre primele efecte ale noii legi a educatiei, care vizeaza descentralizarea invatamantului. Astfel, Inspectoratul Scolar Timis a elaborat doar procedura de concurs, organizarea acestuia revenind in totalitate unitatilor de invatamant.

Ministerul Educatiei ne-a transmis metodologia pentru organizarea concursului pentru calificati si a testarilor pentru necalificati”, a precizat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Timis.

Concursurile vor fi organizate exclusiv la nivelul unitatilor de invatamant, rolul Inspectoratului Scolar fiind mai mult unul de supraveghere, cate un inspector urmand a face parte din comisia de evaluare.

Astfel, din cele 71 de norme didactice disponibile in Timis, 45 sunt catedre intregi. Cele mai multe sunt posturi pentru educatori – 30, cei de limba romana fiind cei mai cautati (21 de norme disponibile), urmati de 5 posturi libere pentru limba germana si de 4 pentru cei de limba maghiara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...