Primul parc fotovoltaic din vestul tarii s-a deschis la Buzias. Poate asigura energie pentru 1.000 de gospodarii!

TIMISOARA. Un numar de 3.800 de panouri fotovoltaice formeaza primul parc fotovoltaic din vestul tarii care a fost inaugurat, vineri, la Buzias, in judetul Timis. Panourile asigura necesarul de energie pentru 1.000 de gospodarii.

Primul parc fotovoltaic din vestul tarii a fost inaugurat la Buzias. Aici sunt amplasate 3.800 de panouri fotovoltaice la care in scurta vreme li se vor adauga alte 7.000, produse la Timisoara de o firma spaniola.

Prezent la inaugurare, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a precizat ca se asteapta ca acesta sa fie doar inceputul si a indemnat si alte firme sa mai faca in Timis astfel de investitii.

Energia produsa de panourile din parcul nou-inaugurat la Buzias nu ajunge direct la consumatorii casnici, ci printr-o firma intermediara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...