Noutati :

Primul masterat de leadership cultural din Romania, infiintat la Timisoara

16 aprilie, 2018 - 05:08 PM
Autor: Carla Chiu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA De pe bancile Universitatii de Vest din Timisoara vor iesi, in viitor, experti in leadership cultural.

CITESTE SI: Fixat cu mare finete fata de axa Pamantului, functioneaza de o jumatate de secol, intr-un singur loc, nu departe de Timisoara. Povestea monumentului ce nu poate fi mutat 

Masteratul in leadership cultural va fi infiintat la toamna la universitatea timisoreana, iar de pregatirea viitorilor specialisti in acest domeniu se vor ocupa profesori din toata lumea, precum si Constantin Chiriac, directorul teatrului ‘Radu Stanca’ din Sibiu, precum si director al Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

‘Vom face primul masterat de leadership din Romania, pentru ca avem un spirjin foarte mare din partea lui Constantin Chiriac, a Asociatiei Scolilor Doctorale Mondiale in Cultura pe care a realizat-o la Sibiu, de la New York pana la Tokyo, cu profesori recunscuti din scoala culturala din Rusia, Marea Britanie sau Franta. Va fi un pilon care sa ajute Timisoara in demersul de Capitala Culturala Europeana 2021’, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Cei interesati de un astfel de domeniu pot lua parte si inainte la cursuri in acest sens, in cadrul unei scoli de vara ce va fi organizata in luna iunie la Universitatea de Vest din Timisoara. In cadrul scolii de vara va fi si o dezbatere pe teme culturale, unde sunt invitati sa participe toti cei implicati in demersul de Capitala Culturala Europeana 2021.

Discutiile din vara se vor purta in jurul actorului Constantin Chiriac, directorul teatrului ‘Radu Stanca’ din Sibiu, precum si director al Festivaului International de Teatru de la Sibiu si vor participa academicieni, oameni de cultura, profesionisti in management si leadership cultural, atat din Romania cat si de peste hotare, precum regizorul Cristian Mungiu si Vasile Sirli, compozitorul muzicii care rasuna in celebrul parc Disneyland Paris, precum si alte personalitati de clasa mondiala.

CITESTE SI: Unul lucreaza la show-ul de deschidere al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar celalalt e director muzical la Disneyland Paris. Greii spectacolului care pun umarul la Timisoara Capitala Culturala a Europei. Ce urmeaza Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...