Noutati :

Primul laborator de extragere a cocainei din cafea a fost descoperit in Romania, intr-un loc izolat din vestul tarii. Video

12 iulie, 2022 - 09:41 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
1

Operatiune spectaculoasa a politistilor si procurorilor DIICOT in vestul tarii. Primul laborator de extragere secundara a cocainei descoperit in Romania a fost identificat de ofiterii de la Crima Organizata intr-o cabana izolata din judetul Bihor, unde drogul era extras din cafea, pe cale chimica.

CITESTE SI: Accident teribil. Grinzi de lemn prabusite dintr-o camioneta au strapuns parbrizul si au intrat intr-o masina, langa Timisoara. Un copilas a fost ranit. Video

Valoarea de piata a cocainei descoperite este de aproximativ 200.000 de euro. Cinci persoane – doi romani, un israelian si doi columbieni – au fost retinute.

La data de 10 iulie 2022, politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul Antidrog, impreuna cu procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, au desfasurat o actiune ampla, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat specializat in importul de droguri de mare risc pe teritoriul Romaniei, in vederea comercializarii ulterioare a acestora. in fapt, s-a retinut ca, la inceputul lunii iunie 2022, ar fi fost constituit un grup infractional organizat format din 3 persoane (doi cetateni romani si un cetatean israelian), la care ulterior ar fi aderat alti doi barbati (cetateni columbieni), care au sprijinit activitatea grupului, in scopul importului de droguri de mare risc, realizarii operatiunilor chimice de extractie, purificare a drogurilor si distribuirii/traficarii ulterioare a acestora pe teritoriul Romaniei”, anunta Politia.

Acest grup si-ar fi derulat activitatea infractionala fara intrerupere, din momentul constituirii lui si pana la data de 10 iulie 2022.

In 1 iulie, cetatenii columbieni, insotiti de cetatenii romani, ar fi introdus pe teritoriul Romaniei aproximativ 6 kilograme de cocaina. Cocaina ar fi fost introdusa pe teritoriul Uniunii Europene, pe cale aeriana, de catre cetatenii columbieni.

Acestia ar fi avut, pe langa rolul de carausi ai drogurilor, si pe acela de chimisti specializati in extragerea de cocaina din marfuri aparent legale.

In perioada 30 iunie – 6 iulie 2022, membrii grupului infractional organizat ar fi facut demersuri, in vederea procurarii mijloacelor necesare efectuarii operatiunilor de extractie a drogurilor, respectiv achizitionarea substantelor chimice necesare si a vaselor de reactie.

De asemenea, in vederea derularii in bune conditii a procesului de extragere pe cale chimica a cocainei, acestia ar fi inchiriat o cabana, in afara zonelor locuite din judetul Bihor.

in cadrul operatiunii, la data de 10 iulie 2022, a fost pus in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara, 4 dintre barbati fiind surprinsi in plin proces de extractie a cocainei din cafea, pe cale chimica si fiind astfel identificat, pe teritoriul Romaniei, primul laborator de extragere secundara a cocainei, din istoria structurilor de combatere a criminalitatii organizate.
Ads

”Interventia a fost efectuata de catre luptatorii Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si specialistii Directiei Operatiuni Speciale, care au imobilizat si extras din perimetru persoanele banuite, avand un aport decisiv in derularea operatiunii. A urmat o evaluare specifica a riscurilor, ce pot exista ca urmare a procesului de productie, efectuata de catre specialisti din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul Antidrog si din cadrul Laboratorului de Analiza si Profil al Drogurilor Cluj-Napoca”, precizeazap IGPR.
in urma perchezitiei domiciliare, au fost descoperite si ridicate un calup presat de 1 kilogram, care contine procaina, 148 de grame de cocaina maronie, care nu a fost trecuta prin procesul de cristalizare, si un amestec de cocaina si cafea, cantarind 5 kilograme.
De asemenea, au fost identificate diferite recipiente de plastic folosite pentru extragerea cocainei, aproximativ 40 de litri de substanta maronie, constituind amestec de substante chimice tipice pentru extragerea cocainei din cafea macinata, un litru de acetona, o canistra de 20 de litri cu benzina si 10 pungi de cafea, sigilate.

Valoarea de piata a cocainei descoperite este de aproximativ 200.000 de euro.

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane, doi cetateni columbieni, doi cetateni romani si un cetatean israelian, stabilit in Bucuresti.

in cursul zilei de marti, urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva a celor 5 persoane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. eu ascund cocainavin pudra pentru bebelusi