Noutati :

Primul centru de vaccinare non-stop de la Timisoara va functiona fara oprire, si noaptea, abia peste cateva zile. Probleme cu platforma de programari. Foto si video

23 martie, 2021 - 11:27 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Anuntat ca fiind primul centru de vaccinare din tara care va opera non-stop, cel deschis marti la Spitalul Judetean Timisoara, nu poate functiona deocamdata fara oprire din cauza unor probleme tehnice ale platformei de programare.

Acest centru va avea program, deocamdata, de la 8.00 la 20.00, cu posibilitate de prelungire a programului pana aproape de miezul noptii, insa in doua- trei zile, dupa ce platforma de programare va fi pregatita, se vor putea face programari la orice ora.

Pentru partea de noapte, platforma nationala trebuie upgradata ca sa poata accepta programari dupa programul normal care se termina la 7 seara. Colegii de la STS pot lucra doar noaptea ca sa nu blocheze activitatea de la toate centrele din toata tara. Ei lucreaza deja, de cand au primit acceptul, odata cu noi, de joi seara, si ne-au notificat că mai doua nopti vor lucra, astfel incat programarile vor putea fi facute pana la orele diminetii. Acum am ajuns undeva pana la ora 11.00, dar asta nu inseamna ca vaccinam mai putin, ci doar in primele doua zile vom face cei 480 de oameni pana tarziu in noapte si nu neaparat pana la 6-7 dimineata. Primele zile au un grad de ocupanta suta la suta, probabil si din cauza ca vaccinul pe care il folosim este Pfizer”, a declarat Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Oricum, acesta este primul centru de vaccinare din Romania care va functiona non-stop, iar marti a fost deschis. El functioneaza la parterul cladirii care adaposteste Ortopedia de la Spitalul Judetean Timisoara, si va avea atat ziua, cat si noaptea, cu cate 4 linii de vaccinare.

Se va administra doar serul Pfizer si vor putea fi vaccinati aproape 500 de oameni in 24 de ore.

Principalii beneficiari ai vaccinurilor administate noaptea vor fi tinerii si angajatii care lucreaza in mai multe ture.

De la inceputul campaniei de vaccinare, in Timis, au fost imunizati aproape 100.000 de oameni cu cel putin o doza.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cica au aparut noi prioritati la vaccinare.
    Noaptea – tinerii si cei care lucreaza in schimburi..