Noutati :

Primul centru de legume si fructe din Timis isi cauta constructor. Costa peste 5 milioane de euro

28 mai, 2020 - 10:40 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consiliul Judetean a demarat licitatia pentru stabilirea unui constructor care sa ridice primul centru de fructe si legume din Timis, ce va fi functiona la Tomnatic.

CITESTE SI: Cum va arata noul spital planuit la Timisoara, dotat cu loc de aterizare pentru elicopterele SMURD si legat prin pasarele de Judetean, Casa Austria si Ortopedie. E in proiectare 

Investitia va fi facuta din bugetul propriu al Consiliului Judetean Timis, iar CJT a pus la bataie 5,1 milioane de euro cu tot cu TVA.

Proiectul “Centru de colectare legume-fructe in judetul Timis – Proiect pilot, pe amplasamentul din comuna Tomnatic, județul Timis”, iar in baza contractului care se va incheia cu firma castigatoare, se vor presta servicii de proiectare, executie lucrari si furnizare echipamente cu si fara montaj, precum si dotare.

 

Termenul limita pana la care firmele interesate isi pot depune ofertele este 22 iunie, ora 15:00.

Centrul de legume si fructe este un proiect pilot, care va putea fi multiplicat si in alte zone din judet. Acesta vine in sprijinul micilor producatori din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele invecinate, Lenauheim, Comlosu Mare, Teremia Mare, Sannicolau Mare, Sanpetru Mare, Periam, Pesac, Varias etc. In functie de rezultate, se doreste ca astfel de centre sa fie construite si in celelalte bazine legumicole din Timis, precum Jimbolia – Checea – Sanmihaiu Roman, Ciacova – Giera – Gataia si Belint – Lugoj – Traian Vuia.

Investitia de la Tomnatic va fi amplasata pe un teren de 11.509 mp. Depozitul are rolul de a asigura mentinerea calitatii si proprietatilor legumelor si fructelor, in vederea consumului pe perioada toamna – primavara sau chiar pana in perioada noilor productii. De asemenea, depozitul trebuie sa asigure conditiile tehnologice pentru preluarea, pastrarea sau tranzitarea produselor horticole.

Zona Tomnatic a fost aleasa in urma unui studiu realizat, la cererea Consiliului Judetean, de catre Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara privind sectorul de legume si fructe la nivelul judetului.

Bazinul legumicol si pomicol Gottlob – Lovrin – Tomnatic este caracterizat prin suprafete mari cultivate cu legume si, datorita factorilor zonali de microclimat si a solului propice pentru practicarea legumiculturii, numarul potentialilor utilizatori e socotit drept considerabil.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Se face degeaba, nu mai cultiva nimeni legume in zona, ca nu sunt chiar tampiti sa isi bata joc de ei si de copii lor.

  2. Și eu susțin că se face degeaba. Probabil ca să fure niște bani din lucrări fictive sau supraevaluate. Nici un țăran nu-și va duce legumele acolo. Țăranii vor să-și vândă produsele la piață !!!