Noutati :

Primul caz de transmitere a bacteriei E.coli de la om la om, in Germania

20 iunie, 2011 - 10:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Bacteria E.coli

Bacteria E.Coli tine pe muchie de cutit autoritatile din Germania. Oficiali din Frankfurt ai Ministerului Sanatatii au raportat primul caz de transmitere de la om la om a bacteriei. Descoperirea a fost facuta la o companie de livrari din oras. Bacteria a fost gasita si intr-un rau de langa Frankfurt, dar autoritatile spun ca nu este un motiv de panica.

Tocmai cand autoritatile din Germania credeau ca greul a trecut, o bucatareasa dintr-un orasel de langa Frankfurt a devenit prima persoana care a dat mai departe virusul E.coli la alti oameni, carora le-ar fi servit masa. Se pare ca femeia s-a infectat cu virusul dupa ce a mancat cateva legume.

„Acum avem dovezi. Un om a transmis microbul legumelor si a trecut mai departe la alte persoane. Trebuie sa analizam acest caz si apoi sa tragem concluziile”, a declarat Daniel Bahr, ministrul Sanatatii.

Dar aceasta nu este singura problema in Frankfurt. Ramura E.coli a fost deasemenea gasita si la pacienti din nord-estul orasului.

Cu toate acestea, autoritatile au anuntat oamenii sa nu inoate, sa nu spele in rau si sa nu foloseasca apa pentru a cultiva fructe sau legume.

Autoritatile germane vor sa afle cum a ajuns virusul in afluentul raului. Epidemia de E.coli a ucis 39 de oameni din mai pana acum si alte mii de persoane infectate se afla internate in spitale.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor