Noutati :

Primim peste 200 milioane de euro, nerambursabili, pentru autostrada Timisoara- Lugoj si centura de ocolire a Timisoarei in regim de autostrada

17 august, 2012 - 01:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Comisia Europeana a aprobat finantarea nerambursabila din fonduri europene pentru constructia autostrazii Timisoara – Lugoj si a variantei de ocolire a orasului Timisoara in regim de autostrada, proiect cu o valoare totala de 248,1 milioane euro.

Din valoarea totala eligibila a cererii de finantare, de 248,1 milioane euro, cofinantarea de la Uniunea Europeana prin contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 210,9 milioane euro, iar 37,2 milioane euro reprezinta fonduri de la bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Proiectul vizeaza proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi, de doua benzi pe sens, intre Timisoara si Lugoj, in lungime de 25,6 km, si a unei variante de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada in lungime de 9,5 km.

Proiectul prevede constructia a 13 poduri, 19 pasaje, doua noduri rutiere si trei zone de parcare si servicii.

Prin constructia autostrazii Timisoara – Lugoj si a variantei de ocolire a orasului Timisoara se estimeaza o reducere a timpului de calatorie la 18,3 minute si o crestere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper ca USL reuseste sa termine la timp lucrarile. Nu ca PSD cu cealalta bucata de centura care sa terminat ,din fericire, pentru ca a plecat PSD de la butoane.

  2. da,dar nu itati ca sanjumate usl-isti si jumate psd-disti stanga cu dreapta ce mai neportivita combinatie,numai d-zeu stie ce va iesi din toata coalitia asta,sa fie intr-un ceas bun