Noutati :

Primim bani inapoi! Parlamentul European ramburseaza Romaniei peste 40 de milioane euro!

5 iulie, 2011 - 09:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene se diminueaza in acest an. Parlamentul European a votat propunerea de reducere a contributiei tarii noastre cu nu mai putin de 46 de milioane de euro!

Astfel, suma totala ce urmeaza a fi returnata statelor membre este de 4,54 miliarde de euro. Din acest total, 2,72 miliarde de euro reprezinta excedentele din programele implementate in 2010.

Restul fondurilor provin din amenzi, dobanzi aplicate platilor intarziate si surplusuri rezultate din diferentele de curs valutar.

Asadar, propunerea de reducere a contributiei Romaniei la bugetul de anul acesta este de 46 milioane de euro, potrivit biroului Parlamentului European.

Rezultatul votului din Parlamentul European a fost egal cu 625 voturi pentru, 14 impotriva si 29 de abtineri.

Parlamentul se reuneste in plen in fiecare luna, mai putin in luna august, la Strasbourg, in cursul unei perioade de sesiune de patru zile. De sase ori pe an, acesta se reuneste si la Bruxelles.

In cursul sedintelor plenare, Parlamentul poate decide sa se exprime cu privire la orice chestiunea pe care o considera importanta. De asemenea, Parlamentul poate solicita Comisiei sa prezinte o propunere adecvata cu privire la chestiunile pentru care acesta considera necesara elaborarea unui act comunitar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...