Noutati :

Primii bani castigati prin munca lor! Cum au fost recompensati elevii de 10 ai Timisului

29 septembrie, 2016 - 01:28 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sapte elevi silitori, care au obtinut medii de 10 la Evaluarea Nationala si la Bacalaureatul de anul acesta, si-au primit recompensa din partea Ministerului Educatiei, pentru rezultatele lor exceptionale.

Premierea elevilor a avut loc la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Timis. Elevii care au terminat clasa a VIII-a care si au obtinut medii de zece la Evaluarea Nationala au primit, fiecare, cate 1.000 de lei.

Cele patru fete care au reusit sa obtina media 10 la Evaluarea Nationala sunt Irina-Lavinia Soica, de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva Timisoara, Viviana Georgiana Tif, de la Scoala nr. 16 Take Ionescu Timisoara, Maria Diana Popescu, de la Generala 19 Avram Iancu Timisoara si Bianca Andreea Teregan, de la Scoala Gimnaizala 24 din Timisoara.

Dupa 12 ani de munca, si elevii care au reusit sa obtina media 10 la Bacalaureat au fost recompensati. Cei trei tineri care au luat nota maxima au primit cate 3.000 de lei. Cei trei sunt Christian Daniel Curiac, Maria Damian si Radu-Florian Gherman, toti de la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara.

elevi-10-premiati-2

„Este un moment deosebit pentru noi, astazi au fost premiati elevii care au luat nota 10 atat la Evaluarea Nationala, cat si la Bacalaureat. Sunt 7 elevi cu astfel de rezultate, ne mandrim cu ei, aceste momente sunt foarte importante atat in cariera noastra de dascali cat si in ceea ce-i priveste pe elevi si pe profesorii care i-au pregatit. Au primit premii care au venit prin alocarea fondurilor din partea Ministerului Educatie. Este vorba de suma de 1000 de lei pentru elevii de clasa a 8 si trei mii de lei pentru cei care au absolvit clasa a 12-a”, a spus Mihaela Petrov, inspector general adjunct al ISJ Timis.

In timp ce elevii care abia au intrat la liceu si-au continuat studiile la liceele din Timisoara, una dintre absolventele de liceu a si-a inceput deja scaoal in strainatate, in Germania.

maria-damian-2

„Fiind la un liceu cu predare in limba germana am avut de dat un Bacalaureat in limba germana si unul in limba romana. Practic, nu a fost un succes dobandit peste noapte. Au fost ani de munca, de perseverenta…mi-am propus sa dau ce-i mai bun si muncind pentru asta, am reusit. Mi s-a deschis poarta de a merge in strainatate si am ales Germania ca tara de studiu, voi studia pedagogia primara. Dupa studiu si doi ani de practica acolo, vreau sa intru in sistem si sa aplic metodele pe care le voi invata acolo si apoi vreau sa ma intorc acasa, sa dau si eu ceva inapoi din ce am primit”, a spus Maria Damian, tanara care a obtinut media 10 la Bac.

La nivelul intregii tari, peste 330 de elevi au obtinut medii de zece la aceste examene si au fost premiati cu bani de Ministerul Educatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...