Noutati :

Primele schelete iesite la iveala la sapaturile de pe ultimul sit arheologic pe traseul viitoarei sosele de Centura Sud la Timisoara. Unde s-au concentrat muncitorii. Foto

15 august, 2020 - 10:33 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Mobilizare de forte la capatul din sud al viitoarei sosele de centura la Timisoara.

CITESTE SI: Avem a doua unitate mobila de Terapie Intensiva pentru pacientii cu COVID in stare grava, la Timisoara. A fost instalata la Spitalul Judetean. Video 

Antreprenorul s-a concentrat in zona Utvin in ultimele zile, unde muncitorii au lucrat la mai multe structuri de podete. S-au facut in continuare decopertari de vegetatie, compactari si sapaturi la pilotii deja turnati si stabilizari de maluri.

Arheologii fac cercetari la ultimul sit de pe traseu, unde deja au iesit la iveala primele schelete si artefacte.

Lucrarile la varianta de ocolire Timisoara Sud au fost concentrate, saptamana aceasta in zona Utvin, si s-a accelerat partea de structuri la podete pentru a pregati terenul necesar umpluturilor cu balast. Decopertari de strat vegetal, drenaje, compactari, sapaturi la pilotii turnati, lucrari la podete, stabilizari de maluri sunt doar cateva din lucrarile realizate pe sector intre km 0 si km 5. La capatul celalalt al viitoarei centuri, spre Ghiroda, s-au realizat compactari de teren stabilizat cu dorosol si se continua decopertarea stratului vegetal. Umpluturi cu pamant s-au mai executat in zona localitatii Mosnita Noua, unde s-au realizat nivelari la cota stratului de forma. La ultimul sit cercetat, munca arheologilor a inceput sa scoata la iveala alte descoperiri„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oare descoperirile arheologice sunt mai importante decât sutele de mii de șoferi blocați în trafic!

  2. manole FT. mata