Primele rezultate la Bac-ul de toamna, in Timis. Cum s-au descurcat absolventii de liceu?

TIMISOARA. Elevii din Timis sunt in febra examenelor. Saptamana aceasta, cateva sute de elevi au sustinut probele de competente. La proba de Limba romana oral, desi s-au inscris aproape 230 de elevi, doar 198 s-au prezentat la examen. Dintre acestia, numai putin peste 25 % au reusit sa obtina nivelul experimentat de competente, in timp de 33,33% au demostrat ca s-au descurcat de nivel avansat. Cei mai multi, 41,41%, au primit calificativul mediu.

La proba de Limba Materna oral au fost inscrisi doar 8 elevi. Cate doi dintre acestia au primit calificativele mediu si avansat, iar trei elevi au demonstrat ca sunt experimentati la limba lor materna.

De asemenea, saptamana aceasta, elevii din Timis au mai sustinut si probele de competente digitale si competente de comunicare intr-o limba straina.

De saptamana viitoare, absolventii de liceu intra din nou in salile de examen. De luni incep probele scrise ale examenului maturitatii, cu cea la Limba si Literatura Romana.

In total, la examenul din aceasta toamna, in Timis, s-au inscris 1418 absolventi de liceu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.