Noutati :

Primele restrictii ridicate la Timisoara. Decizia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta

29 aprilie, 2020 - 10:52 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a decis sa ridice restrictiile in privinta programului mijloacelor de transport public in comun la Timisoara, care au fost impuse in 19 martie. Atunci a fost redus drastic programul tramvaielor, autobuzelor si troleibuzelor , iar acum vor reveni la programul obisnuit, insa cu frecventa redusa, intrucat numarul calatorilor este inca mic.

CITESTE SI: Programul pe zile al operatiunii de spalare a strazilor cu dezinfectanti, la Timisoara, inainte de ridicarea restrictiilor de circulatie 

Odata cu ridicarea acestor restrictii, Societatea de Transport in Comun va lua noi masuri, conform directivelor Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, STPT va organiza fluxurile de calatori – urcarea si coborarea – si va face afisari/semnalizari corespunzatoare, astfel incat sa se evite la maximum intersectatea/apropierea pasagerilor.
STPT va continua spalarea si dezinfectarea sustinuta, inclusiv cu ajutorul robotilor cu ultraviolete, a tuturor mijloacelor de transport public, precum si spalarea si dezinfectarea statiilor si vecinatatilor imediate.
STPT va asigura prezenta si functionalitatea in toate mijloacele sale de transport a dispozitivelor de dezinfectie a mainilor.
STPT va instrui soferii/vatmanii asupra sarcinilor specifice pe care trebuie sa le aiba incepand de acum:
a) interventia politicoasa, ori de cate ori este nevoie, pentru respectarea regulilor de urcare/coborare instituite, respectiv a distantelor dintre pasageri;
b) verificarea periodica a functionalitatii dispozitivelor de dezinfectie a mainilor si, cand este cazul, sesizarea echipelor de interventie;
c) monitorizarea starii de curatenie in mijlocul de transport condus si in statii si, cand este cazul, sesizarea echipelor de interventie;
d) monitorizarea gradului de incarcare a mijlocului de transport condus si, cand este cazul, interzicerea urcarii de noi pasageri.

Odata cu ridicarea restrictiilor, se va relua circulatia tramvaielor pe linia 6 si se suspenda restrictiile privind interzicerea circulatiei mijloacelor de transport in comun, instituite prin Ordonanta Militara. Astfel, se va circula in toate intervalele orare, insa cu un numar mai mic de mijloace de transport, intrucat fluxul de calatori nu este foarte mare„, transmit reprezentantii STPT.

Hotararea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta privind ridicarea restrictiilor poate fi consultata AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Frecventa redusa va ajuta ca numarul calatorilor sa fie si mai mic.