Noutati :

Primele masuri concrete la Timisoara, dupa iscalirea Aliantei Vestului. Ce li se pregateste turistilor din Arad, Cluj si Oradea care vin la noi in vizita, cu sau fara masina

18 decembrie, 2018 - 08:57 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Apar primele schimbari dupa constituirea Aliantei Vestului din care fac parte orasele Timisoara, Cluj-Napoca, Arad si Oradea.

Pentru intarirea increderii si prieteniei intre cele 4 orase, Primaria Timisoara intentioneaza sa schimbe Regulamentul de parcare in oras si sa le ofere soferilor din Arad, Oradea si Cluj-Napoca o facilitate, atunci cand ajung in vizita in Timisoara. Mai precis, abonamentele de parcare generale din orasele mentionate sa fie recunoscute in Timisoara, iar conducatorii auto sa nu plateasca. Aceasta insa doar in conditiile in care si ceilalti membri ai Aliantei vor proceda la fel cu timisorenii in parcarile din orasele lor.

Iar o alta masura identica vine in sprijinul turistilor cu abonamente pe mijloacele de transport in comun.

Doua proiecte de hotarare prin care sa fie facute modificari in Regulamentul Timpark si in cel al STPT au fost intocmite deja si vor fi supuse votului consilierilor locali in urmatoarea sedinta in plen.

Ca urmare a constituirii alianţei între oraşele Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca -,,Alianţa Vestului”- se consideră oportună inserarea unei prevederi în Regulamentul TimPark prin care abonamentele generale din celelalte oraşe semnatare: Cluj – Napoca, Oradea şi Arad să fie
valabile pe raza municipiului Timişoara, cu excepţia zonei 0 (verde). Prevederea se aplică în condiţiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad şi municipiul Cluj – Napoca, adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul ‘GENERAL’ de pe raza municipiului Timisoara sa fie recunoscut in aceste orase„, se arata in expunerea de motive privind oportunitatea acestui proiect de hotarare prin care sa fie modificat Reguamentul Timpark.

Si abonamentele generale pentru mijloacele de transport in comun din Cluj, Arad si Oradea vor fi recunoscute pe liniile din Timisoara

Nu sunt lasati pe dinafara nici clujenii, oradenii sau aradenii care vor veni in vizita la Timisoara cu trenul sau cu autocarul. Daca au abonamente generale valabile pe liniile din orasele lor, acestea vor putea fi utilizate si pe tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele din Timisoara. Si in acest caz conditia e clara: si in Arad, Oradea si Cluj timisorenii sa fie tratati la fel.

Ca urmare a constituirii alianţei între oraşele Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca – ,,Alianţa Vestului” – se consideră oportună inserarea unei pre vederi în HCL nr.151/2018, prin care abonamentele generale pe mijloacele de transport in comun din celelalte oraşe semnatare: Cluj – Napoca, Oradea şi Arad să fie valabile pe raza municipiu lui Timişoara. Prevederea se aplică în condiţiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad şi municipiul Cluj – Napoca, adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul “GENERAL” de pe raza municipiului Timisoara sa fie recunoscut in aceste orase„, se arata in expunerea de motive privind oportunitatea hotararii de consiliu local.

Primaria Timisoara crede ca „aceste completari vor intari relatiile de prietenie intre cele 4 orase in scopul incurajarii cresterii vizitatorilor intre cele 4 orase si adancirea relatiilor intre cetateni„.

Saptamana trecuta, primarul Nicolae Robu propunea 3 proiecte ce ar putea fi implemntate chiar de anul viitor in cadrul Aliantei Vestului.

De ce nu am promova city break-uri pentru cele 4 orase? Sa facilitam ca cei ce vin in Timisoara sa petreaca sambata cateva ore, apoi sa mearga in Arad, sa petreaca un numar de ore, sa innopteze acolo, apoi cateva ore sa le petreaca in Oradea si Cluj si probabil sa innopteze in Cluj si invers, sa inceapa in Cluj si sa incheie excursia la Timisoara. Acum, problema e mobilitatea, dar daca am avea autostrada sau macar un drum rapid care sa evite localitatile si cate doua benzi pe sens, lucrurile ar functiona mai bine. De asemenea, putem sa introducem city carduri valabile in toate cele 4 orase sau putem pune la dispozitie curse de autocar intre cele patru orase„, a declarat Nicolae Robu.

Edilul din Timisoara spune ca toate acestea ar putea sa functioneze inca de anul viitor si ca din 2019 Timisoara va avea city carduri.

City cardurile ar permite utilizatorilor sa foloseasca transportul in comun, sa intre la spectacole, la expozitii etc.

***

Va reamintim, in 8 decembrie, primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falca (Arad) si Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timisoara, documentele de infiintare a Aliantei Vestului, initiativa prin care se doreste in special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economica a zonei de vest a tarii.

Initial, actiunea celor patru primari a fost numita Patrulatera Vestului, insa avand in vedere interesul mare pentru proiect aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului (AVE), pentru a se evidentia caracterul ei deschis.

Semnarea documentului a avut loc la sediul primariei Timisoara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. aha, deci un mare rahat cu moț

  2. tibi, ai o viata foarte trista!

  3. Dar Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii ( CNCD ) ce parere are despre o astfel de masura de „alianta” ? Oricum, este foarte tare faptul ca primarii a patru orase importante ale Romaniei au facut o alianta ca sa nu plateasca cetatenii municipiilor respective 3 lei pentru parcare in orasele respective. : ) Foarte puternica alianta si foarte binevenita. : ) De cand astept ca primarul sa-mi rezolve aceasta problema, mie si concetatenilor mei. : ) Imi statea pe cap problema parcarii cand ma duc la Oradea, dar acum, cu ajutorul Aliantei Vestului, aceasta problema mi-a fost rezolvata. : ) Ha ha ha ha ha ha ha ha ha … : ) Tareeeee … : ) Adevarul ca noi l-am ales pe asta primar, iar el chiar ne trateaza ca un primar ales de noi … : ) |Super tareeeeeee … : )