Noutati :

Primele efecte ale unei noi crize economice? Capitala statului american Pennsylvania a intrat in incapacitate de plata

12 octombrie, 2011 - 09:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Capitala statului Pennsylvania din estul Statele Unite ale Americii s-a declarat in incapacitate de plata, dupa o lunga criza bugetara. Datoria orasului a depasit 310 milioane de dolari.

Consiliul orasului cu aproape 50.000 de locuitori s-a pronuntat marti seara, cu patru voturi pentru si trei impotriva, in favoarea lansarii procesului de restructurare a datoriei, in conformitate cu legea falimentului din SUA.

Astfel, municipalitatea se va putea proteja de actiunile creantierilor si va putea negocia cu ei reducerea datoriei, estimata in august la 310 milioane de dolari.

Greutatile financiare cu care se confrunta Harrisburg au inceput de mai multi ani, avand la origine un… incinerator de deseuri care s-a dovedit a fi un real dezastru financiar.

Construit in 1972 si inchis pentru ca polua atmosfera, incineratorul a fost supus unei renovari costisitoare in 2003 si ulterior a acumulat o serie de probleme tehnice, care au dus la umflarea facturii dincolo de capacitatile de plata ale municipalitatii.

intrebat pe postul de televiziune CNBC in legatura cu aceasta decizie – pe care majoritatea locuitorilor o considera iresponsabila, potrivit unui sondaj realizat de o televiziune locala -, responsabilul municipal pe probleme de contabilitate, Dan Miller, a subliniat ca nu exista alta posibilitate.

De fapt, iresponsabil ar fi sa nu ne declaram in incapacitate de plata. Este singura cale plauzibila pentru redresarea situatiei in care se afla orasul nostru, pe termen lung”, a declarat Miller.

SUA au adoptat in 1934 o lege prin care colectivitatile locale si statele federale pot declara incetarea platilor. Cazul municipalitatii din Harrisburg este cel mai important de la inceputul crizei economice din SUA, la sfarsitul lui 2007.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Bulgarele de zapada” a pornit demult la vale! Si din pacate greu va fi de oprit.