Primele efecte ale rezultatelor dezastruoase de la bacalaureat in Timis: comasari ale liceelor cu promovabilitate zero!

TIMISOARA. Inspectoratul Scolar Timis nu sta cu mainile in san dupa rezultatele dezastruoase de la cele doua sesiuni ale bacalaureatului din acest an. Prima masura: comasarea unor licee cu o promovabilitate ce tinde spre zero!

Parintii care aveau de gand sa-i duca pe copii la Liceul Agricol „Iulian Dracea” din Timisoara sau la Liceul Ortisoara trebuie sa se gandeasca de doua ori. Inspectoratul Scolar Timis vrea sa comaseze cele doua unitati de invatamant din cauza rezultatelor foarte slabe obtinute la examenul national din acest an.

„La Ortisoara nici macar nu mai au o clasa a XII-a care sa sustina bacvalaureatul anul viitor. Aici nu se justifica un liceu. Plus ca la cativa kilometri, in judetul Arad, in localitatea Vinga exista un liceu unde pot merge elevii”, a explicat Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

El a adaugat ca nici Liceul Agricol „Iulian Dracea” din Timisoara nu sta pe teren stabil. „Langa liceul agricol se afla Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului. Putem negocia cu ei si avansa problema comasarii liceului”, a lamurit situatia inspectorul general din cadrul ISJ Timis.

Liceul Agricol a obtinut 0 (zero!)% promovabilitate la ambele sesiuni din acest an ale bacalaureatului.

In toamna, niciun elev nu a promovat nici la Liceul Particular Socrates din Timisoara, Liceul din Deta si cel din Ciacova, pe langa cele amintite.

„O redimensionare a retelei scolare din perspectiva rezultatelor examenului de la bacalaureat va fi facuta in luna dcembrie. Redimensionarea inseamna comasari de licee. Inspectoratul Scolar Timis va veni cu propuneri la autoritatile locale, iar acesta vor hotari cum se vor desfasura comasarile”, le-a spus Marin Popescu.

Astfel, luna cadourilor va veni cu surprize pentru mai multe unitati de invatamant liceale din Timis: desfiintari de clase, uniri de licee etc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...