Noutati :

Primele date despre noile tarife RCA. Cat vor scoate soferii din buzunare pentru asigurarile obligatorii?

17 octombrie, 2016 - 07:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Au fost prezentate primele date despre noile tarife RCA. Potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara, transportatorii ar putea plati pentru o polita RCA maximum 7534 de lei pentru un autovehicul de transport marga cu masa de oese 16 tone, in timp ce pentru masinile de transport persoane cu o capacitate de peste 40 de locuri, prima maxima va fi de 6.600 de lei.

CITESTE SI: S-au pus in capul studentilor, la Timisoara! A fost jale in caminele din Complex! Ce au facut politistii?

S-au stabilit si sumele pe care le vor plati soferii cu masini proprii. Cei care au un autovehicul cu o capacitate cilindrica intre 1201 si 1400 cmc, cu varsta cuprinsa intre 31 si 40 de ani, vor plati maximum 610 lei atunci cand isi vor incheia o polita de asigurare obligatorie.

Tarifele maxime stabilite de ASF vor fi transmise Ministerului Finantelor Publice, care le va supune aprobarii Guvernului.

CITESTE SI: Decizia judecatorilor in privinta tanarului care a atacat o femeie in plina strada la Timisoara, pe cand se ducea la biserica. VIDEO!

Potrivit ASF, formula de calcul cuprinde frecventa daunelor, dauna medie, daunele intamplate, dar neraportate (IBNR), inflatia daunelor si incarcarea de siguranta, care determina prima de risc, la care se adauga cheltuielile de achizitie si administrare, fixe si variabile, precum si incarcarea de Bonus/Malus (15%) si cota de profit (1%).

Citeste mai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...