Primele autoturisme ridicate din statiile de incarcare a masinilor electrice, la Timisoara. Politistii locali au impartit o multime de amenzi. Foto

TIMISOARA.  Si-au lasat autoturismele parcate pe locurile de reincarcare pentru masinile electrice, iar decizia i-a costat scump. Unii soferi s-au ales cu amenzi, altii au ramas fara autoturisme.

CITESTE SI: Politist local din Dumbravita care falsifica amenzi pe banda rulanta, retinut la Timisoara. Oameni nevinovati se trezeau buni de plata. Video 

Politistii au primit sesizari de la proprietari de masini electrice, care nu isi puteau alimenta autovehiculele deoarece locurile erau ocupate de soferi care au folosit drept parcare locurile din dreptul statiilor.

21 de conducatori auto au fost prinsi in ultimele doua saptamani ca si-au lasat masinile pe respectivele locuri si au fost fie amendati, fie s-au ales cu masinile ridicate.

Strada Gheorghe Dima, in apropierea Parcului Botanic, pe Bdul Revolutiei, vizavi de Palatul Administrativ, pe Bdul Mihai Viteazu, pe Martin Luther, Republicii, pe Calea Aradului si la Modex au fost zonele in care au fost sanctionati cei care au blocat statiile de incarcare.

Amenzile au fost cuprinse intre 295 si 725 de lei.

Politistii vor continua verificarile pe aceasta linie si in zilele care urmeaza, si le reamintesc soferilor sa nu ignore indicatoarele pozitionate in zonele destinate incarcarii masinilor electrice, a celor pentru taximetristilor, a celor rezervate imbarcarii si debarcarii turistilor sau a celor pentru persoanele cu dizabilitati.

Cele 16 statii de incarcare pentru masini electrice amplasate in mai multe zone din oras au devenit operationale la jumatatea lunii septembrie. Acestea sunt pozitionate pe bd. I.C. Bratianu, Calea Aradului – str. Cugir, Piata Iancu Huniade, Acad. Alexandru Borza – str. Michelangelo, str. Martin Luther, str. Gheorghe Dima, bd. Take Ionescu, Piața 700, bd. Republicii, bd. Revoluției din 1989, splaiul Nicolae Titulescu, bd. Mihai Viteazu-2 statii, str. Plautius Andronescu, str. Astrilor (Al. Martir Eugen Nagy), bd. 16 Decembrie 1989 / Calea Sagului.

Inca de la darea in folosinta a statiilor, soferilor li s-a pus in vedere sa nu isi lase masinile in locurile destinate incarcarii masinilor electrice.

La Timisoara au fost inregistrate 2791 de masini electrice, din care 677 sunt actionate full electric si 2114 hibrid.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dan A. spune:

  Consilierul Radu Toanca se plangea ca nu s-a facut „descarcare arheologica” acolo unde au fost construite aceste statii de incarcare. Iaca se face, cu macaraua!

 2. GGii spune:

  Daca statiile sunt amplasate ilegal, fara vestita descarcare arheologica, faceti contestare la amenda si castigati.

  • jdzjxmzk spune:

   esti naiv daca crezi toate tampenile astea, amenda ii data pt nerespectarea indicatorului rutier, cat despre descarcare arheologica pt ce? au sapat 1 metru in pamant :))