Primele autobuze galbene turcesti, pe traseul liniei 33, de joi la prima ora, la Timisoara

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta in premiera, de joi vor intra pe traseu primele doua autobuze electrice produse de compania Karsan pentru Timisoara.

Mijloacele de transport vor circula, pana la urma, pe ruta liniei 33, intre Calea Sagului si Catedrala.

CITESTE SI: Craterul de pe cea mai lunga strada din Timisoara care i-a ingrozit pe soferi. Foto 

Primele curse pornesc la orele 6.42 din Calea Sagului si 6.42 de la Catedrala Mitropolitana.

Autobuzele au o lungime de 18 metri si o capacitate de 155 de locuri, dintre care 50 pe scaun, iar podeaua lor este integral coborata, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati.

Cele doua autobuze vor fi incarcate, deocamdata, la una dintre cele 11 statii din depoul din Calea Dambovitei.

In prezent, la Timisoara au ajuns 16 din cele 44 de autobuze electrice turcesti de la Karsan. Dupa ce vor trece de perioada de probe, si celalalte 14 mijloace de transport vor fi scoasa pe traseu, etapizat, pe liniile expres 1, 2 si 7.

Pana in luna octombrie 2023 va fi livrat in transe intregul lot de 44 de autobuze, urmand ca acestea sa intre in circulatie dupa parcurgerea verificarilor tehnice si administrative necesare.

***

Va reamintim, toate cele 44 de autobuze electrice pe care Ministerul Dezvoltarii le cumpara pentru Timisoara ar trebui sa ajunga pana la finalul acestei veri.

Autobuzele electrice pentru Timisoara sunt produse in baza unui contract finantat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4, iar valoarea lor se ridica la peste 170 de milioane de lei (TVA inclus).

Administratia Fritz a decis ca noile mijloace de transport ale orasului sa fie galbene, si nu violet ca pana acum.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Steagul vechiului Imperiu Austriac era galben cu negru. Ce altceva nu intelegeti ? Sa sara USR-istii la comentarii. Macar sa fie inteligente.

  • tu esti de la partidu care apara pensiile speciale? de la partidu care se opune reformarii, depolitizarii si modernizarii romaniei? tu esti de la partidu care a condus cel mai mult romania in cei 33 de ani?

   • Fata de partidu la care esti tu, care au sclavagizat romanii timp de secole, partidele de dupa 89 sunt parfum. Slava Partidului Comunist Chinez, partidu lu nevasta lu Fritz. E bine ca te-ai racorit.

 2. Sper sa scapam incet incet de movul ala oribil.

  • Sper sa scapam de galbenul si negrulalea oribile ale imperiului austriac.

 3. Investiția PSD-ului, aflat la cârma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, in autobuze mijloace de transport făcute in Turcia, arata direcția către care orientează Romania, ca tara de mana a doua, daca nu chiar a treia.
  In occident, se renunță deja la aceste mijloace de transport, care funcționează cu acumulatori, (varianta care s-a dovedit periculoasa si nefezabila), optând-se pentru varianta cu hidrogen.
  Va întrebați oare „De ce?!”!
  Simplu!
  Pentru ca subcultura acestui partid, are in propriul ADN, conexiunea cu bacșișul, ce-si are originea in cultura turceasca, de care sunt atat de strans legati, inca de pe vremea cand nici nu existau principate romane.