Noutati :

Primele amenzi la Timisoara pentru cei care nu au contracte pentru golirea pubelelor de gunoi. Robu, ‘inima blanda’: Au 3 zile sa rezolve situatia

18 ianuarie, 2019 - 02:45 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Deja au inceput sa se dea amenzile. 15 persoane fizice sau societati comerciale au primit sanctiuni de 1000 – 1500 de lei fiecare pentru ca nu au incheiat contracte pentru ridicarea gunoiului menajer.

CITESTE SI: 77 de morti in accidente, furturi si talharii mai putine in Timis. A crescut evaziunea. Anul 2018 in cifrele IPJ Timis

Primarul Nicolae Robu a anuntat ca 997 de imobile din Timisoara nu au contracte, iar politistii locali le vor bate la usa tuturor in perioada urmatoare.

Am luat de la ADID si Retim, situatia cu contractele pe care le au. 997 imobile nu au contract. Multe dintre acestea sunt 10 sau mai multe familii. Politia locala avand adresele celor care nu au contract face controale si aplica amenzi. Am cerut politiei locale sa ii atentioneze si sa ii lase 3 zile pentru a-si incheia contractul, apoi sa revina si cine nu si-a incheiat contractul trebuie sanctionat„, a declarat Nicolae Robu.

Pana acum, 15 persoane fizice si juridice au fost amendate, iar valoarea amenzilor se ridica la 16.000 de lei.

CITESTE SI: ‘Si acasa mai intai dai cu matura si mai apoi cu mopul’. Strazile din Timisoara, curatate cu jeturile de apa de Aquatim, de teama sa nu se-nfunde canalizarile

Se va continua cu aceasta abordare. Politia Locala va merge la absolut toate adresele care ne-au fost furnizate de ADID si Retim. Asa sunt eu, inima blanda, am cerut sa le acorde 3 zile pentru ca nu vreau ca din asa ceva sa ne constituim noi veniturile. Dar daca unii nu inteleg, ii vom amenda atata pana cand vor intelege. Nu toleram ca orasul nostru sa fie murdar„, a mai spus Robu.

Intre timp, edilul a contorizat, din nou, sesizarile privind mormanele de gunoaie de la marginea strazilor. Potrivit lui Robu, au fost sesizate 92 de locatii in care sunt rampe clandestine, iar dintre acestea 89 au fost rezolvate de Retim.

Ii rog pe timisoreni si in continuare sa ne ajute cu sesizarile lor. O fotografie, cateva cuvinte cu adresa locatiei si noua ne ajunge„, a mai spus Nicolae Robu.

Timisorenii au in continuare la dispozitie pagina de Facebook Sesizari Insalubritate unde sunt indemnati sa trimita poze si adrese din locurile in care gasesc gunoaie in oras.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Inima blanda… Le dai 3 zile din care 2 sunt nelucratoare.

  2. Pai primaria n-are contract pentru domeniul public. Pe ea cine o amendeaza? Cum, frate, tu nu faci curat pe strazi dar amendezi pe atlii? Nu ti-e rusine, vopsitule?

  3. Pai unii dintre cei care nu au contract sint persoane care nu locuiesc în proprietatea unde nu există contract. Vara cind unii migranți din ăștia vin în vacanță retim nu ridica gunoiul din fata casei și pt ca blocurile vecine au pubelele încuiate ei aruncă, surpriză, sacii de gunoi la coltul străzii.

  4. Mi se pare incredibil ca in secolul XXI, cu toata tehnologia IT la dispozitie, primaria sa nu reuseasca sa aibe baza de date privind aspectele ELEMENTARE de vietuire civilizata in MUNICIPIU. Si mi se pare incredibil ca in cadrul unui contract administrativ de salubrizare sa nu existe un inventar al imobilelor deservite de SERVICIUL PUBLIC. Din punct de vedere ADMINISTRATIV, primaria a scapat de sub CONTROL Timisoara. Poate ca vom auzi acusi ca impozitul pe cladiri se percepe doar la 90% din imobilele Timisoarei, sau ca 10% din suprafetele construite din oras nu sunt inregistrate la Primarie. Nu m-ar mira nimic. Cum dreaq au facut estimarea valorii contractului administrativ de salubrizare, daca ei nu si-au pus problema ca nu se cunoaste exact numarul de imobile ce trebuie deservite de acest serviciu public???? Cum au stabilit pretul salubrizarii??? Iar noi avem un primar, doi viceprimari si cel putin un city-manager, plus directori de directii si directori adjuncti, plus sefi de birouri si adjuncti … cu totii in PRIMARIA TIMISOARA. : ) La fel avem in RETIM si la fel in ADID. : ) Cu totii se invart in jurul contractelor cu primaria … si nu se invart pe gratis, ci pe bani foarte multi …