Noutati :

Primele amenzi aplicate de politistii locali in Timisoara pentru incalcarea legii privind fumatul in spatiile publice

18 martie, 2016 - 10:42 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Nici bine nu a intrat in vigoare legea privind fumatul in spatiile publice ca poitistii locali au dat deja primele amenzi. Este vorba de cinci amenzi  in parcurile Carmen Sylva si Zurich, in Piata Iosefin precum si in Gara de Nord din Timisoara.

Doi barbati care au fost depistati fumand la locul de joaca pentru copii din Parcul Carmen Sylva, in apropierea echipamentelor instalate pentru micuti au fost sanctionati cu cate 100 lei, o a treia persoana fiind sanctionata dupa ce a fost depistata fumand in incinta Pietei agro-alimentare Iosefin.

Un alt barbat a fost sanctionat dupa ce a fost depistat fumand in Parcul Zurich, in locul destinat copiilor, iar un altul a fost depistat si sanctionat dupa ce a fost surprins fumand in sala de asteptare a Garii de Nord Timisoara.

Nerespectarea  de catre persoanele fizice a prevederilor legale se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar de catre persoanele juridice cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii la a doua abatere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cel mai probabil au fost sanctionati de catre politia locala..ALO! In prima zi puteati da doar avertisemente, nu credeti? Mai ales ca nu raman doar „vorbe aruncate in vant” catre faptasi, ci chiar sunt inregistrate intr-un sistem iar la a doua abatere ii puteti sanctiona contraventional..dar de ce sa fii cu obraz?..

  2. la ce distanta de un loc de joaca pentru copii se poate aprinde tigara? in parcuri este voie ?