Noutati :

Primavara vine cu festivaluri studentesti la Timisoara

7 martie, 2012 - 05:36 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. StudIT si MecArt atrag studenti cu multe proiecte din toata tara in Timisoara. Ligile studentesti cauta tineri creativi in informatica si mecanica pentru a promova proiectele studentesti.

StudIT este o sesiune de comunicari pe teme informatice deschisa studentilor din intreaga tara, ajunsa la a X-a editie.
Evenimentul are ca scop stimularea creativitatii si promovarea valorii studentilor din facultatile sau sectiile cu profil informatic, atat pe partea de hardware, cat si de software. „Participanţii vizaţi sunt elevii şi studenţii dornici sa se afirme in domeniul IT, in cadrul unei competiţii de anvergura naţionala”, spun organizatorii evenimentului.
Proiectul este organizat de Asociatia Studentilor in Stiinte Exacte din Universitatea Timisoara – ASSEUT şi Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Evenimentul are anul acesta sapte secţiuni: Cercetare, Grafica, Web design, Soft utilitar+aplicatii, Soft Educational, Retele si Securitate, Mobile.  Concursul se va desfasura in Timisoara, in perioada 26-29 aprilie 2012 in incinta Universitatii de Vest din Timisoara. Afli mai multe despre concurs adresa web a evenimentului.

 MecArt
„Mecanica necesita cunostinte precise ingineresti si imbinata cu artele imprecise, chiar filosofice, constituie o veritabila arta, arta   mecanica. Dorim sa implementam proiectul „MecArt”,  pentru studenti si elevi, care au aptitudini si talente artistice si mecanice, oferindu‐le posibilitatea sa isi exprime gandurile si trairile printr‐o cale nonverbala”, spune Norbert Kazamer, presedintele Ligii Studentilor din Facultatea de Mecanica Timisoara.

Participantii „MecArt” se desfasoara pe  durata a 3 zile, 30 martie- 1 aprilie. Conceptele participantilor isi vor fi puse in practica, iar    rezultatele activitatilor vor fi expuse si prezentate. Concursul cuprinde patru probe: Grafica/Design si Pictura, Grafica/Design 3D (computerizat), Creativitate, Poezii. Vezi cand sunt inscrierile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...