Noutati :

Primarul Nicolae Robu vrea un al treilea festival dedicat minoritatilor la Timisoara. Cand are loc?

15 aprilie, 2014 - 02:22 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primarul Timisoarei anunta un nou festival in capitala Banatului: Festivalul Etniilor din Timisoara, care va avea loc in luna octombrie, in Parcul Rozelor. Mai avem insa alte 2 festivaluri la care sunt invitate sa participe minoritatile din capitala Banatului.

„Am avut o intrunire a Consiliului minoritatilor etnice din Timisoara si am propus consiliului sa realizam, primaria impreuna cu organizatiile etniilor minoritare din Timisoara, un festival de folclor al acestor etnii minoritare. In Parcul Rozelor, in luna octombrie, in primul weekend din luna octombrie. Vrem sa fie un festival de anvergura si prin el urmarim, pe de o parte, sa promovam folclorul minoritatilor etnice din Timisoara la nivelul la care el este sustinut la ora actuala. Dar, in plus, dorim sa si catalizam pastrarea traditiilor acestor etnii si sa dam un imbold organizarii de ansambluri folclorice si ale etniilor care la ora actuala nu au. Ne referim la minoritatile etnice din Timisoara, nu din judet, ca noi mai avem anumite evenimente la care vin diverse ansambluri din tot judetul. Nu, noi vrem in Timisoara, sa sustinem conservarea traditiilor culturale ale diverselor etnii”, a spus, marti, primarul Nicolae Robu.

Intrebat de ce ar fi nevoie de inca un festival al minoritatilor in Timisoara, pe langa Festivalul Etniilor de la Muzeul Satului si Festivalul Inimilor, unde participa si minoritatile, Robu a sustinut ca… e altceva. Cat despre fondurile necesare, inca nu s-a ajuns la aceasta discutie, spune primarul.

„Festivalul de la Muzeul Satului este al judetului, acolo vin ansambluri din diverse sate din judet, aici dorim sa fie un festival al etniilor din Timisoara. Unele au ansambluri foclorice, cum sunt minoritatea maghiara si minoritatea sarba, altele nu au, dar se vor mobiliza sa-si creeze cu aceasta ocazie si sa fie prezente in cadrul festivalului. Nu am calculat bugetul, vom face, dupa necesitati, rectificari de buget. Cu acele ocazii vom avea in vedere si sustinerea acestui festival”, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...