Noutati :

Primarul Nicolae Robu, nemultumit ca sunt multi datornicii la taxe si impozite in Timisoara: Trecem la executari silite

31 ianuarie, 2014 - 01:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Vrea sa ia masuri mai dure pentru a-i determina pe datornici sa-si plateasca darile la Primarie! Nicolae Robu anunta din nou desfiintarea Biroului de Venituri din Primaria Timisoara si trecerea la executarile silite.
Edilul sef a prezentat situatia la colectarea la Directia Fiscala a primariei a sumelor pe 2013, dar si din alti ani, din impozitele pe cladiri, terenuri si mijloace de transport, de la persoanele fizice si de la firme.
Situatia nu e tocmai roz.

La impozitul pe cladiri, de la persoanele fizice am reusit sa incasam 56%. Totalul debitelor existente constituite din obligatii pe 2013 si obligatii pe anii anteriori. Totul ar fi insemnat 42 de milioane de lei, din care noi am incasat 22,8 milioane lei. Rata de incasare e, asadar, de 56%„, a spus Nicolae Robu.

In 2012, rata de incasare a fost de 52%, deci avem o crestere, dar este nepermis de scazuta aceasta rata a incasarii„, a subliniat primarul Timisoarei.

In privinta impozitelor pe terenurile intravilane, tot la persoanele fizice, ar fi trebuit incasati 10,6 milioane lei, si s-a reusit colectarea doar a 4,3 milioane, ceea ce inseamna o rata a incasarilor de 42%.

La impozitul pe intravilan ar fi trebuit sa se incaseze 10,6 mil lei, s-au adunat 4,3 mil lei, ceea ce inseamna o rata de incasare, in 2013, de doar 37%, a mai dezvaluit edilul.

„La impozitul pe terenul extravilan, obligatiile de plata totale au fost de aproape 0,6 milioane lei, am incasat 0,3 milioane lei, ceea inseamna 50%. In 2012, rata de incasare a fost 53%„, a precizat Robu.

Lucrurile nu stau prea bine nici la impozitul pe masini achitat de persoanele fizice.

La impozitul pe mijloacele de transport, am avut de incasat un total de 63,3 milioane lei, am incasat 14,4 milioane lei, adica 24%. Exact atat a fost rata de incasare si in 2012„, a mai spus Nicolae Robu

Patronii de  firme au fost ceva mai harnici la achitarea darilor, insa multe dintre societati fie s-au desfiintat, fie au intrat in insolventa ori faliment.

La cladiri am avut de incasat 99 milioane lei si am incasat 50 milioane lei, asta reprezinta 52% rata de incasare. Avand in vedere ca o parte din firme au intrat in insolventa sau au falimentat, procentajul de incasare in 2012 a fost de 55%„, arata primarul.

Impozitul pe teren si taxa pe teren, plus extravilanul insemnau 7,5 milioane lei total debite, iar 4,7 milioane lei incasari. 65 procent de incasare,  fata de 66% in 2012„, a declarat Nicolae Robu.

In privinta mijloacelor de transport ale firmelor, incasarile au crescut din impozite.

21,7 milioane erau de incasat si am colectat 9,8 milioane, adica o rata de incasare de 47%. In 2012, rata de incasare a fost de 37%„, a adaugat Robu.

Pornind de la aceasta situatie, primarul e decis sa ii determine pe datornici sa vina si sa-si achite obligatiile.

Am luat masuri de urmarire a colectarii veniturilor. Am ajuns la concluzia ca solutia potrivita e sa desfiintam Biroul de venituri din Primarie si sa cream un birou de urmariri venituri nefiscale, dar in acelasi timp, in Directia Fiscala se urmaresc toate veniturile, atat cele fiscale, cat si nefiscale, de tipul chirie, venituri din terenuri concesionate etc. Directia Fiscala are si experienta si o organizare mai riguroasa si un sistem informatic ce permite urmarirea acestor venituri. Masura cu care poate ar fi trebuit sa incep e trecerea la executari silite. Acum, Directia Fiscala e pregatita sa treaca la executari silite„, a spus primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Chiar il rog pe primar sa aplice legea si sa execute datornicii. Chiar de astazi sa inceapa. Pai eu is mai cretin decat boii astia care ignora autoritatea si legea si administratia publica? Sa-i execute pe fiecare in parte. Sa vezi atunci ce oras bogat si infloritor vom avea. Si ce bunastare.

  • Da!
   esti mai cretin si mai BOU!

  • Da’ chiar asa. De ce nu a dat bodo ultimatum la datornicii primariei? Parca acum un an se ocupa bodo sa ne platim asigurarile obligatorii fiindca din ele avea si primaria 10% sau asa ceva. Dar pentru 50% pe trei ani nu se lupta bodo? Ca parea revoltat ca nu dam bani la societatile de asigurari. Ia sa trimita bodo lista cu datornicii la facut notificari si somatii de plata. Ca de aia il platim. Nu ca sa-i protejeze pe neplatnici.

 2. Dar sa inceapa cu TIGANI , nu cu aia saraci de abea au ce manca. Aia cu vile de Nspe camere si Mertane. Sugestie: luati-o de pe Loga ca e aproape de primarie 🙂 Ideea in sine e geniala si merita tot respectul , aplicarea insa trebuie urmarita, sa vedem daca va fi corecta sau iar ne legam de legea antidiscriminare :)))

 3. De fapt dl primar a dat din nou cu bâta in balta. Cine stie daca cei care n-au platit pana acum au fost si sunt de fapt „SCUTITII” de la impozite dintr-o cutuma moştenita. Poate trebuia sa-i şopteasca primarului sa „nu se mai bage ca musca-n lapte”… La fel a facut si cu lista celor scutiti de plata TIMPARK. Aici trebuie sa vedeti daca cei de la consiliile consultative de cartier au beneficiat de astfel de scutiri. Eu stiu ca se laudau cu onestitatea lor civica pusa in slujba cetatenilor din cartier.

 4. Sa mearga-n comuna lui,acolo sa faca pe grangurul domnul alifie,crmuta si par vopsit!Cred ca-i mai bun in clubul lui chilotel vedeta adica a lui Botezatu!

 5. Primare mai inainte de toate schimba incompetentii de la Directia Fiscala in frunte cu BODO ! a desfiintat SErviciile de Inspectie Fiscala in 2010…si a avut grija sa nu castige nici unul procesul , ca doar nu avea nevoie de ei sa-i strice sustele ! ca prea i-si bagau aia nasul peste tot…atat la pers fizice cat si juridice ! prietenii stiu de ce i-a desfiintat ! cere-i dle primar lui BODO lista cu incasarile Inspectiei Fiscale cat timp a functionat…spalati-va cu BODO pe cap ! ca nu-i bun de nimic ! asadar cine sa urmareasca pe cei care nu-si declara si nu platesc ce au?

 6. Gratuitatea transportului pentru unii este o smecherie electorala tip Robu, prin care urmareste sa ia voturile celor care nu muncesc pe banii si taxele celor care muncesc.
  Cei care tot nu muncesc au timp sa mearga si pe jos, ca tot nu prea fac nimic toata ziua