Noutati :

Primarul Nicolae Robu face reclama, Timisoara cu ce s-alege? Cu noi promisiuni: Pana in 2015 vom avea prize pe strada pentru masinile electrice

18 aprilie, 2013 - 03:16 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0


TIMISOARA. Primarul Timisoarei se joaca de-a agentul publicitar, dar Timisoara nu se alege cu nimic din reclama pe care intaiul gospodar al orasului o face. Nici macar cu o sponsorizare. Dupa ce a facut publicitate pentru o firma de  aparate cu sifon pe bani, ce ar putea fi instalate in oras, acum Nicolae Robu schimba radical registrul. Trece la …masini electrice. Promite ca vom avea, pe strazi, statii cu prize de la care pot fi incarcate masinile electrice.

„Ma bucur sa fim impreuna pe o vreme minunata, intr-un loc minunat, la un eveniment minunat”, si-a inceput primarul Robu discursul la o prezentare a unei masini electrice lansata recent de un renumit producator, dupa care a citit o informare de presa, anuntand in cele din urma ca, pe viitor, Timisoara va avea 17 statii cu prize pentru incarcarea masinilor electrice, gratie unui proiect intocmit de Agentia de Dezvoltare Regionala Vest.

„Am semnat scrisoarea de interes pentru a ne implica intr-un nou proiect european de infrastructura din cadrul Programului pentru energii inteligente si eficiente. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va depune acest proiect spre finantare in cadrul unui consortiu format din 11 organizatii, provenind din 9 state membre ale Uniunii Europene. Partenerul lider al proiectului este Agentia pentru Dezvoltarea Afacerilor landului Tirol din Austria. Proiectul isi propune dezvoltarea unor retele de puncte de incarcare a masinilor electrice in regiunile partenere”, a citit Robu de pe foaie.

Practic, promite primarul, Timisoara va avea prize pentru masinile electrice pe strada. „Firma vinde cu un mare succes o serie de masini cu motor electric. Se pare ca succesul de piata face sa atinga limita procesului de productie”, a spus edilul-sef al Timisoarei, exprimandu-se ca un adevarat agent publicitar. Imediat dupa prezentarea masinii am aflat si de o statie cu care se pot incarca masinile electrice, prezentata de o alta firma, de data aceasta italiana.

„Vor fi 17 statii, desigur ca pe parcurs vedem cum o sa decurga lucrurile, pot fi si alte initiative prin care sa asigure reteaua de puncte de alimentare. Ne straduim ca intr-un orizont de timp cat mai scurt sa asiguram astfel de facilitati pentru a-i incuraja pe cei care doresc sa isi cumpere astfel de masini sa o faca. Fara indoiala, pana in 2015 cand se vor juriza candidaturile (n.r. pentru titlul de Capitala Culturala Europeana), vom avea in Timisoara. Eu sper cat mai devreme, dar nu as vrea sa spun ca in 3 luni si apoi sa nu respect termenul”, a precizat Nicolae Robu.

Cate masini electrice circula pe strazile Timisoarei?

Intrebat despre numarul de masini electrice existente in Timisoara, edilul a raspuns ca nu stie sa existe o centralizare. Potrivit informatiilor obtinute de opiniatimisoarei.ro de la Serviciul de Inmatriculari auto din Timisoara, nu se stie cu exactitate daca timisorenii au sau nu astfel de masini.

„Nu avem statistica. Am inmatriculat anul acesta doua masini hibrid, adica si electrice si pe combustibil. Masini electrice nu stiu sa fie, dar nu avem date statistice”, a spus, pentru opiniatimisoarei, seful serviciului, Dan Jurca.

Din reclamele facute de primar ce castiga timisorenii? O spune Robu: sunt mai bine informati!

Nimic! Nici macar o promisiune de sponsorizare! Intrebat despre beneficiile timisorenilor sau ale primariei obtinute in urma acestor reclame, primarul a raspuns:

„Noi nu avem castiguri directe din asta, avem castiguri indirecte, prin aceea ca cetatenii Timisoarei sunt mai bine informati, castiguri care constau in promovarea noului in Timisoara, avem avanpremiera, daca se poate, genul acesta de castiguri le avem. Noi suntem foarte deschisi sa primim sponsorizari. Eu nu am cerut, dar ma astept sa vina si sponsorizari, evident. Nu am discutat acest subiect, dar sper ca firmele puternice cu care avem relatii sa aiba ele initiativa de a propune sponsorizari”, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...