Noutati :

Primarul Nicolae Robu anunta marea plantare de copaci: 2.000 de arbori vor fi saditi in acest an in Timisoara!

7 aprilie, 2015 - 01:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Dupa ce a fost criticat ca au foat taiati mai multi copaci in Timisoara, in special in zona centrala a orasului, primarul Nicolae Robu a dat dispozitie angajatilor de la Directia de Mediu din Primarie sa identifice locuri unde se pot sadi noi arbori.

Nu mai putin de 2.000 de copaci vor fi plantati in diverse locuri din Timisoara.

Am dat dispozitii Directiei de Mediu sa identifice, pe raza municipiului, locuri pentru plantarea a 2.000 de copaci. Deci la această scara lucrăm. Evident ca unora care nu au fost in stare sa faca nimic in viata lor li se pare ca nici altii nu sunt. Informatia ca am plantat pana acum 3.900 de copaci nu este numai verificabila, ci si verificata. Copacii ii vom planta repede, depinde in ce masura vom gasi locatii libere. Timisoara are nevoie de copaci, eu m-am angajat de la inceput sa fac tot posibilul ca in Timisoara sa fie mult mai multi copaci decat au fost la inceputul mandatului meu. Imi sunt dragi copacii, dar am taria sa intervin acolo unde vad ca este cazul sa indepartam unii copaci din diverse motive. Si majoritatea covarsitoare a motivelor au fost ca acei copaci erau fie nesanatosi si exista poze in care oricine poate vedea ca erau gaunosi chiar daca nu se vedea asta la o simpla privire, la o anliza reiesea ca sunt subrezi. Altii au fost taiati pentru ca erau pe retelele de utilitati si altii pentru ca incurcau amenajari importante de facut in oras. O buna parte au reprezentat si vegetatie spontana, care a crescut cum a dat Domnul, unde a dus vantul samanta si nu putem lasa un oras ca Timisoara in evolutie la voia intamplarii. Ati vazut ce superb arata malul Begai pentru ca acolo au fost plantati niste copaci cu cap, bravo celor care i-au plantat. Dar, pe de alta parte, avem si imagini in oras cat de aiurea s-a facut această munca”, a declarat Robu.

Primarul a mai adaugat ca pana acum au fost taiati doar 150 de copaci, in Timisoara, majoritatea crescuti spontan.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Domnul primar ar trebui sa faca un sondaj (ca si asa ii plac), ca sa afle si parerea oamenilor de rand , cu referire la locurile unde ar trebui amplasati arbori. Sugestia mea de ”neprofesionista” in ale urbanismului este ca ar trebui plantati arbori in zonele cu un grad mare de poluare si densitate urbana ridicata. Exista multe terenuri virane cu gunoaie pe ele care ar putea fi transformate in parcuri , bineinteles dupa clarificarea situatiei juridice. Exemplu? Sunt 2 spatii mari virane in zona Ion Ionescu de la Brad intersectie cu Holdelor si str Holdelor intersectie cu str. Borzesti (Str. Sf apostoli Petru si Pavel ).

  2. o sa-i planteze ca si pe ceilalti 3900: pe hartie si pe facebuk

  3. O sa-i planteze acolo unde a plantat si salciile ecologice.

  4. Chiar in anul 2012, cand a devenit primar, dl Robu a uitat de copacii plantati de celalalt primar (tot de ordinul miilor, ba s-au adus cu o suta de mii de euro din import), a uitat si sa dea „dispozitii” la mediu sa-i ude si majoritatea s-au uscat.

  5. Ar fi bine sa fie copaci plantati acolo unde oamenii obisnuiesc sa circule pe jos, sa fie umbra vara, cand este canicula. De asemenea, de-a lungul traseelor de bicicleta, astfel ca sa fie umbra vara.
    Pentru intretinere mai usoara, ar fi bine sa se planteze arbori care nu isi pierd frunza, cum e eucaliptul. Eucaliptul nu tine multa umbra, dar e foarte frumos si nu trebuie maturate frunzele toamna; Nu stiu insa daca rezista la iernile noastre.