Noutati :

Primarul Dominic Fritz, critici la adresa Guvernului ca nu gestioneaza problema migrantilor care au umplut Timisoara

2 februarie, 2021 - 01:50 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
7

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, s-a declarat nemultumit, inca o data, ca Guvernul Romaniei nu se implica in problema migrantilor care sunt in numar tot mai mare in vestul tarii. Fritz a adaugat ca in doar doua saptamani peste o mie de migranti au fost carantinati la Timisoara.

CITESTE SI: Operatiune in forta a Politiei de Frontiera la Timisoara. Zeci de migranti ridicati dintr-o casa de langa Gara de Nord. Marturiile celor care vor sa ramana in Romania. Video 

Nu sunt multumit cu felul in care Guvernul trateaza provocarea migratiei aici, in vestul tarii. In Timisoara suportam costurile acestui fenomen, costurile sociale in primul rand. Noi, ca primarie, suntem responsabili doar pentru carantinarea migrantilor care trec granita din Serbia. Am carantinat, in doua saptamani, peste o mie de migranti si dupa un test negativ de Covid, i-am transferat a IGI. Cadrul legal este astfel incat un solicitant de azil primeste permis de sedere si dreptul la libera circulatie timp de un an. Ei sunt cazati peste tot in tara, dar se intorc la Timisoara pentru ca aici este un hotspot de plecare din tara”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a adaugat ca va solicita Guvernului Romaniei sa puna la dispozitia Politiei diferite variante pentru a asigura transportul migrantilor spre centrele specializate.

Voi ruga Guvernul sa puna la dispozitia Politiei variante sa asigure transportul spre acele centre. Chiar daca din punct de vedere legal migrantii nu sunt obligati sa plece inapoi la centre, in momentul in care in Timisoara nu au cazare, cred ca politistii trebuie sa ii duca inapoi in acele centre din tara”, a adaugat Fritz.

Și in urma cu o saptamana, Fritz a tras un semnal de alarma privind numarul mare de transfugi din vestul tarii.

Aici, din pacate, Timisoara, pentru ca avem si pozitia geografica, a devenit un hotspot pentru toata migratia spre Occident. Ruta este prin Serbia in Romania si de aici incearca sa plece in Occident. Am avut nenumarate discutii si intalniri pe aceasta tema, pentru ca este o situatie neplacuta si pentru cetateni si pentru migranti. Avem si o problema de legislatie pentru o buna parte din migranti sunt inregistrati la IGI, primesc documente de solicitanti de azil si cu asta au drept de sedere de un an in Romania. Sunt adusi in centre de solicitanti de azil. Problema este ca nu pot fi tinuti aici, in centre, si ei vin inapoi in Timisoara, in speranta ca de aici vor gasi o cale spre occident. Aici nu au cazarea pe care ar fi avut-o in zonele in care erau arondati si atunci traiesc pe strada sau in cladiri parasite”, a declarat Dominic Fritz in urma cu o saptamana.

Edilul a adaugat ca majoritatea persoanelor din categoria migranti au documente si dreptul de libera circulatie, iar Primaria Timisoara are doar rolul de a-i carantina.

Eu am rugat politia sa identifice aceste persoane, dar majoritatea au documente si, teoretic, au si dreptul de libera circulatie. L-am rugat pe viceprimarul Tabara sa avem inca o intalnire cu toate institutiile implicate, dar voi ridica problema asta si in discutiile mele la Bucuresti, unde voi pleca saptamana viitoare, pentru ca asta e o problema nationala, nu este o problema pe care poate sa o rezolve Primaria Timisoara. Noi jucam un rol pentru carantinarea unor migranti cand intra in tara, dar, dincolo de asta, nu putem juca niciun rol”, a declarat Fritz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Asta se doreste, ca acesti indivizi sa-si impuna obiceiurile.

 2. De cel putin o lună am scris de mai multe ori acest scenariu. Pe Samuie’l nu la interesat acestă problemă a migrantilor probabil din empatie pentru că și el este unul dar pe contra sens, aici doar s-au întâlnit !
  Cine ii cunoste istoria acestui șarlatan știe că omul este activ și astăzi in Büdnis die Grünen Partei Deutschland partid care militează pentru ,,drepturile” migranților in Germania. Atunci spuneam ca Timișoara va deveni un Lesbos si viața timișorenilor va fi un calvar.
  Politrucul cu altă misiune decât cea pentru care a fost ales nu a făcut nimic până când nu s-a umplut orașul și cum eu am scris cu câteva săptămâni in urmă exact așa s-a și întâmplat.
  Kasperl Fritz Witz Figur a așteptat să se umple orașul, după care a anunțat MI pentru ca este al pnl-ului și astăzi deja a atacat PNL că nu face nimic !
  Ăsta este scenariul scris de mine și pus in practică de acest perfid.

  • Sarlatan sunt eu, defect. Nu merit răspuns, sunt un mare zero.

   • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Cât poți fi de cretin să te semnezi cu pseudonimul altuia ca să arăți cat ești de redus mintal !!?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Kalasnikov sau coctail Molotov……e indicat .Tot rusul sarmanul……cu ,,solutia,,!!!😋😋

 4. Dacă transportul organizat pe ascuns cu camioane nu face față sa organizeze pod aerian Timișoara Berlin.