Noutati :

Primarul din Periam, Rodica Boancas, secretara si 2 consilieri, trimisi in judecata pentru falsificarea unor acte pentru obtinerea de fonduri europene

5 septembrie, 2011 - 04:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
4

Un imens scandal zguduie comuna timiseana Periam. Primarul PDL, Rodica Boancas,  secretara si doi dintre consilieri au fost trimisi in judecata. Vor da socoteala pentru falsificarea unor documente privind o pasune din localitate. In schimb, s-ar fi obtinut ilegal fonduri europene, se arata in dosarul intocmit pe numele celor patru. Justitia va face lumina in acest caz.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara i-a trimis in judecata pe Rodica Boancas – primar al comunei Periam, pentru instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata, Vintila Rusan si Samson Hojdaconsilieri locali la data savarsirii faptelor, pentru folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, tentativa la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si Laura Iurescu – secretara la Primaria Periam, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada iunie 2007, Rodica Boancas, in calitate de primar al comunei Periam, i-a determinat pe coinculpatii Vintila Rusan si Samson Hojda, la acea vreme consilieri locali, sa foloseasca si sa prezinte, in cadrul procedurilor APIA privind acordarea de plati directe pe suprafata pe anul 2007, documente in care au consemnat date false, inexacte, in sensul ca detin si utilizeaza pasunea comunei Periam in suprafata de 199,84 ha.

Aceste demersuri au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile pentru agricultura in suma totala de 30.950 lei. in vederea obtinerii sumelor nerambursabile, inculpata Boancas a falsificat doua contracte de intretinere a pasunii incheiate cu Hojda pentru suprafata de 131,92 ha si cu Rusan pentru suprafata de 67,92 ha, in sensul ca a consemnat date nereale privind intretinerea pasunii. Contractele de intretinere a pasunii incheiate intre Primaria Periam si inculpatii Hojda si Rusan au fost antedatate si inregistrate ca atare in registrul primariei, activitati sprijinite si de inculpata Laura Iurescu.

in cadrul procedurilor APIA privind acordarea de plati directe pe suprafata pe anul 2008, Rusan Vintila si Hojda Samson au prezentat acte in care au consemnat date false in sensul ca detin si utilizeaza suprafata de 67,92 ha, respectiv de 131,92 ha din pasunea comunei Periam si prin care au intentionat sa obtina pe nedrept fonduri nerambursabile pentru agricultura, in suma de 15.437 lei, fapta ramasa in forma de tentativa.

Dosarul a fost inaintat la Judecatoriei Sannicolau Mare, care se va pronunta asupra vinovatiei celor patru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Se pare ca in unele cazuri justitia nu doarme si bine face dar exista sigur si tunuri mai mari date de ex de Ciuhandu, cand se va sesiza cineva cu privire la ele?

  2. praf in ochii cetatenilor !
    dar marile hotii din timis inclusiv afacerile necurate ale lui ostaficiuc, ciuhandu, cojocare,borza, sarbu, bojin, cristestii, cirpanu etc etc etc etc cand vor fi cercetate si judecate ?

    • nu avea cum sa nu fure si sa insele ca toata veata ei a furat o cunosc bine asta o patit si asta o meritat so pierdut onoarea si prestigiu in fata comunei

  3. 02Pe cei 2 consilieri ii cunosc de 45 de ani nu pot sa cred ca oameni onesti si supercinstiti ca ei au facut cu bunastiinta si de bunavoie asa ceva.Trebuie sapat,poate i-a constrins primarita,eu imi bag miinile amindoua in foc pentru acesti 2 fosti consilieri,sigurat primarita i-a fortat la mirsavii.