Noutati :

Primarul din localitatea timiseana Tormac, marul discordiei intre UDMR si prefectul de Timis

2 martie, 2012 - 03:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Primarul localitatii timisene Tormac, Aurica Baran, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare in luna februarie a anului 2011, dar nu a fost inca suspendat din functie, desi legea prevede incetarea mandatului de primar pentru o astfel de condamnare. UDMR intervine si cere dreptate!

Aurica Baran, primarul PDL din Tormac, ar fi trebuit suspendat din functie imediat dupa ce instanta a comunicat sentinta. Prefectul de Timis, Mircea Bacala, ar fi trebuit sa semneze de mai multa vreme ordinul de incetare a mandatului, dar nu inainte de a primi un referat de la secretarul comunei, referat pe care nu l-a primit inca. Aceasta deoarece secretarul a gasit de cuviinta sa isi ia, in repetate randuri, concedii.

Presedintele UDMR Timis, Francisc Halasz, il acuza pe prefectul Mircea Bacala ca tergiverseaza lucrurile.

„Nu este caz singular, in Timis, mai sunt 2 primari care au fost in aceeasi situatie si au fost suspendati fara niciun fel de problema. In cazul Baran, constatam ca lucrurile sunt tergiversate din august 2011. Prefecturii i-au trebuit 3 luni ca sa solicite raportul de la secretarul primariei. S-a raspuns de la primarie ca domnul secretar este in concediu si ca din aceasta cauza el nu poate face actele necesare. Nici pana astazi domnul primar nu este suspendat”, a declarat Halasz.

In cele din urma, secretarul comunei Tormac s-a intors din concediu, dar se pare ca nu a semnat, inca, referatul necesar.

„Comunitatea maghiara este reprezentata acolo de 37% din locuitori. UDMR este deranjat de orice nerespectare a legalitatii. Nu e cazul sa intru acum in analiza a ceea ce se intampla la Tormac. Stim un lucru: comuna, in momentul de fata, din punct de vedere economic, este pusa pe butuci, este inglodata in datorii si domnul primar nu s-a dovedit un gospodar desavarsit in rezolvarea problemelor”, a mai spus presedintele UDMR Timis.

Prefectul Mircea Bacala a amintit si el de cazul din Tormac la inceputul lunii februarie, cand a spus ca primarul de acolo ii pune bete in roate. Potrivit prefectului, nici in ziua de azi, secretarul nu s-a invrednicit sa trimita Prefecturii raportul pentru ca reprezentantul Guvernului in teritoriu sa poata semna, in baza lui, Ordinul de incetare a mandatului lui Aurica Baran.

„Secretarul a venit din concediu, a spus ca nu are sentinta, desi i-am trimis-o, a solicitat inca o data o copie a sentintei pentru a emite raportul. Eu astept in continuare raportul pentru a putea semna ordinul de incetare a mandatului de primar, la Tormac. Ar fi fost mai onorabil din partea domnului Halasz sa se informeze direct la prefect despre acesta situatie, nu sa faca declaratii politice”, a spus, pentru www.opinitimisoarei.ro prefectul de Timis.

Primarul localitatii timisene Tormac, Aurica Baran, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare in luna februarie a anului 2011, in urma unui accident de circulatie.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...