Noutati :

Primariile din Timis, obligate sa contracteze firme pentru ridicarea animalelor moarte din gospodarii

6 martie, 2013 - 01:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. La popa la poarta/ E o gaina moarta… Daca nu o aduna repede cineva, Romania risca sa fie sanctionata dur de Uniunea Europeana, iar primariile sunt obligate sa semneze contracte cu firme specializate.

Subprefectul judetului Timis, Liliana Onet, a anuntat ca primariile din judetul Timis au fost deja instiintate de catre Prefectura, sa semneze contracte cu astfel de firme, pana in data de 15 martie a.c.

Am primit o adresa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratie Publica, sa atragem atentia primariilor in legatura cu sistemul de colectare si eliminare a animalelor moarte, provenite din gospodarii. Comisia Europeana a transmis o scrisoare prin care se solicita informatii referitoare la acest sistem si masurile luate de autoritatile romane. Aceasta scrisoare reprezinta o etapa a procedurii de infrigement, daca Romania nu se supune reglementarilor europene. Responsabilitatea e a consiliului local de a neutraliza cadavrele animalelor moarte in gospodarii si au obligatia de a contracta serviciile unei unitati care sa se ocupe de aceasta problema„, a declarat Onet.

Potrivit subprefectului, in judetul Timis sunt doua societati care sunt specializate pentru aceasta problema si cu care primariile pot semna contracte.

Daca le moare un animal in gospodarie, oamenii pot anunta primaria din localitate, care la randul ei anunta firma cu care a facut contract, vine o masina si ridica animalul mort„, a explicat Onet.

Dupa data de 15 martie, primariile din intreg judetul vor fi verificate de inspectorii Directiei Sanitare Veterinare Timis si de catre comisari ai Garzii de Mediu Timis care ar putea aplica amenzi. Deocamdata nu se cunoaste valoarea amenzilor ce ar putea fi aplicate unitatilor administrative.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...