Noutati :

Primariile din Timis au investit aproape 13 milioane de lei in spitalele pe care le-au preluat de la Ministerul Sanatatii

17 iunie, 2011 - 03:24 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMIS. Judetul nostru se afla printre primele din tara la capitolul investitii ale autoritatilor locale in spitalele preluate prin descentralizare. De cand au preluat unitatile sanitare, primariile si consiliile locale din Timis au investit milioane de lei in acestea.

Numai in acest an, autoritatile locale din Timis au dat 12.637.000 de lei pentru spitalele din judet pe care le au in administrare. Banii au fost folositi atat pentru aparatura medicala, cat si pentru functionarea administrativa a institutiilor sanitare cu paturi.

In anul 2010, judetul nostru s-a aflat printre cele care au cheltuit cei mai multi bani pentru spitale, printre Bucuresti, Cluj, Ilfov, Prahova, Brasov, Covasna, Hunedoara, Mures si Maramures, in timp ce la polul opus s-au aflat judetele Olt, Vrancea, Botosani, Buzau, Dambovita, Teleorman, Ialomita, Gorj, Caras Severin, Tulcea, Calarasi, Braila, Valcea si Giurgiu.

Anul acesta, Timisul se afla din nou printre judetele care au investit cei mai multi bani in spitale. Autoritatile locale au pus deoparte 12.637.000 de lei, dupa Bucuresti, Cluj, Bacau, Ilfov, Prahova si Galati. La coada clasamentului se afla Vrancea, Teleorman, Ialomita, Calarasi, Dambovita si Vaslui.

Ministrul Sanatatii a prezentat raportul privind investitiile pentru a arata ca descentralizarea a fost o decizie corecta. Dupa acest moment, atat in 2010, cat si in acest an, o treime din suma alocata de catre autoritatile locale pentru unitatile sanitare a fost utilizata pentru functionarea administrativa a unitatilor: apa, lumina, canalizare, carburanti, materiale sanitare. Este vorba despre 104.902.000 lei in 2010, respectiv 111.317.000 lei in 2011. Pentru dotarile cu aparatura medicala s-au alocat aproape 90 de milioane de lei pe an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...