Noutati :

Primarii vor putea avea drept de vot in consilii, iar prefecturile vor avea secretari. Se modifica Legea administratiei publice locale

30 martie, 2011 - 02:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primarul ar putea conduce sedintele de consiliu local si va putea sa voteze in plen. In acelasi timp, prefecturile ar putea sa aiba cate un post de secretar. Toate acestea fac parte din proiectul de modificare a Legii administratiei publice locale.

Prefectul de Timis, Mircea Bacala, a participat, recent, la Ramnicu-Valcea, la o sedinta a Asociatiei prefectilor, la care a luat parte si premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, se intentioneaza modificarea Legii administratiei publice locale in sensul de sporire a atributiilor primarilor si reinfiintarea postului de secretar al prefecturii.

„Conform proiectului de modificare a legii, primarul va putea conduce sedintele de consiliu local si va avea drept de vot la plenuri. Consilierii locali vor fi validati, in functie, prin hotarare judecatoreasca. Mai mult, se analizeaza posibilitatea reinfiintarii postului de secretar al prefecturii. Consider ca este nevoie ca prefecturile sa aiba secretari deoarece prefectii si subprefectii sunt trecatori, iar cineva trebuie sa asigure functionalitatea acestei institutii”, a declarat Mircea Bacala, prefectul de Timis.

Prefectii au propus, la intalnirea de la Ramnicu – Valcea ca secretarii de prefecturi sa aiba o vechime de cel putin trei ani in sistemul juridic si neaparat sa fie apolitici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...