Noutati :

Primarii din Timis vor sa angajeze 3-4 paznici sau femei de serviciu pe posturile unice deblocate

4 mai, 2011 - 01:29 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Prefectura a solicitat primariilor din judet sa prezinte o lista cu posturile unice deoarece Guvernul a anuntat ca se pot face angajari pe aceste locuri. Numai ca o parte din primari nici nu s-au sinchisit sa raspunda Prefecturii.

Guvernul a deblocat o parte din posturile blocate in unitatile administrativ teritoriale, mai exact a deblocat posturile unice. Treaba prefecturilor din tara a fost sa anunta primariile sa faca o lista cu posturile unice pe care ar trebui angajati specialisti.

Problema este ca desi primarii se plang ca nu au suficienti angajati, de aceasta data ba nu s-au sinchisit sa raspunda solicitarii Prefecturii Timis, ba au solicitat mai multe posturi de paznici sau femei de serviciu.

„Propunerile venite de la primarii se centralizeaza la Prefectura, iar apoi prefectura le trimite la Ministerul Administratiei si Internelor, iar in final lista ajunge la Guvern. Din pacate, prea putine primarii au raspuns, desi eu sunt convins ca e nevoie de deblocarea mai multor posturi”, a declarat Zoltan Marossy, subprefect al judetului Timis.

Astazi a fost ultima zi pana cand primariile puteau sa mai trimita situatiile cu posturile libere pe care pot fi angajati specialisti. Din 100 de unitati administrativ – teritoriale (99 de primarii plus Consiliul Judetean Timis), 37 au facut solicitare de deblocare a posturilor. Din cele 37, 13 au raspuns ca nu au nevoie sa angajeze specialisti. Au mai ramas 24 din care 9 au solicitat cate un post, 8 au solicitat 2 posturi, 3 au solicitat 3 posturi, iar 4 au solicitat 4 sau mai multe posturi.

„Sunt primarii care cer de exemplu doua postrui de paznic, de muncitor calificat sau femeie de serviciu. Problema este ca postul de paznic nu este considerat post unic. Cel mai probabil ca voi ajunge sa solicit Guvernului deblocarea a 2-3 posturi la nivelul intregului judet”, a mai spus Marossy.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...