Primarii din Timis se plang de birocratie, iar unii ameninta cu inchiderea primariilor

Si-au strigat nemultumirile la Prefectura cerand deblocarea unor posturi si acuzand birocratia! Primarii din Timis s-au adunat astazi la Palatul Administrativ sa isi spuna pasurile.

Ioan Farcalau, primarul din Peciu Nou a anuntat ca de la 1 decembrie va fi pus in situatia de a inchide efectiv primaria pe care o conduce din cauza ca nu are un contabil angajat.

Fosta contabila s-a pensionat, iar acum postul este blocat de Guvern. Nu pot angaja un alt contabil. Deocamdata toate actele contabile sunt eliberate in baza semnaturii primarului”, a declarat Ioan Farcalau.

Un alt primar a atras atentia ca, tot din cauza posturilor blocate, nu poate angaja secretar la Primarie. Cei doi au spus ca doar la Bucuresti se pot organiza concursuri pentru aceste posturi, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. „Pentru a trimite pe cineva la concurs pe post, la Bucuresti, trebuie sa cheltuim circa 50 de milioane de lei vechi pe transport si cazare”, au spus cei doi.

Stiu ca exista aceasta problema la nivelul localitatilor. Am discutat deja cu ministrul Administratiei Traian Igas si cu secretarul de stat Vasile Capra si din pacate legea nu ne permite sa organizam pe plan local aceste concursuri. Cei doi au spus ca obligatoriu se vor tine concursurile la Bucuresti”, a raspuns Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Alti primari, cum ar fi Vasile Bejera de la Stiuca, s-au plans ca nu exista o granita clara intre localitati. „Peste o parte din hotarele comunei Stiuca se suprapun hotarele unei alte comune din judetul Caras – Severin”, a spus el.

Reprezentantii Prefecturii si cei ai Oficiului de Cadastru au anuntat ca saptamana viitoare va avea loc o intalnire cu omologii din judetul Caras Severin pentru a clarifica aceasta situatie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.