Primaria unui oras din Romania a refuzat arborarea drapelului tricolor, la 71 de ani de la eliberarea de sub ocupatie straina

Se intampla in Romania! La Sfantu Gheorghe s-au sarbatorit, marti, 71 de ani de la eliberarea orasului de sub ocupatie fascisto-hortysta, dar Primaria a refuzat arborarea drapelului tricolor.

Aniversarea a fost marcata printr-o ceremonie militara si religioasa in fata primariei, pe turla careia ostasii Armatei Romane au arborat pe 8 septembrie 1944 drapelul tricolor, ca simbol al libertatii, scrie hotnews.ro.

Drapelul national al Romaniei, pe care alergatorii l-au purtat cu ei de la Bucuresti la Sfantu Gheorghe, a fost inmanat veteranului de razboi Mircea Craciun, in varsta de 93 de ani, din Intorsura Buzaului, pentru a fi arborat pe turla Primariei. Arborarea drapelui nu a fost posibila, conducerea Primariei invocand ca lucrarile de reabilitare a cladirii inca nu s-au finalizat.

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a cerut marti prefectului judetului Covasna sa ia toate masurile legale la Primaria din Sfantu Gheorghe pentru a sanctiona, conform legii, refuzul de a arbora drapelul Romaniei, la solicitarea membrilor Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, dar si pentru a permite derularea acestui demers.

Oprea a apreciat ca ca intolerabila situatia care s-a creat la Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe, se arata intr-un comunicat al MAI.

„Romania este un model de toleranta si de respectare a drepturilor minoritatilor, inclusiv, si mai ales in ceea ce priveste relatiile cu minoritatea maghiara. Tocmai din acest motiv privim cu maxima preocupare ceea ce se intampla la Sfantu Gheorghe si consideram ca refuzul oricarui ales local de a arbora drapelul national pe institutia pe care o conduce reprezinta o provocare nejustificata la adresa tuturor cetatenilor romani, indiferent de etnie”, considera Gabriel Oprea, potrivit comunicatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.