Primaria Timisoara vrea sa schimbe regulamentul in pietele din oras

Vrea sa incurajeze vanzarea de bunatati autohtone in pietele din Timisoara si sa-i imputineze pe comerciantii de produse din import! Deocamdata, Primaria cauta solutii.

Adrian Orza, viceprimar al Timisoarei, spune ca majoritatea celor care vand in piete au certificat de producator, dar in plus vand si marfa din en-gross. „Trebuie gasita o solutie pentru aceasta problema. Degeaba noi spunem ca ii lasam doar pe producatori sa vanda, pentru ca ei vand si marfa luata din depozite. Trebuie sa gasim un sistem prin care sa cuantificam cantitatile vandute pentru ca ei sa nu mai beneficieze de certificat”, a declarat Orza.

Viceprimarul a mai spus ca se doreste, de asemenea, interzicerea comercializarii altor produse decat cele agroalimentare.

„Problema cu producatorii deriva din faptul ca sunt foarte putini producatori. Este si o problema de sistem in sensul ca nu se mai face agricultura in tara asta. O sa cerem la Societatea de Piete sa fie mai stricti”, a completat si primarul.

Gheorghe Ciuhandu a adaugat ca se doreste modernizarea unor piete din oras din fondurile Societatii de Piete asa cum s-a intamplat in cazul Pietei Dacia.

„S-au creat minihale pentru vanzarea produselor in conditii civilizate in Piata Dacia. Vine la autorizare Piata Badea Cartan. Si aceasta va fi refacuta din veniturile Societatii de Piete. In privinta Pietei Iosefin, acolo am inceput licitatia, dar sunt tot felul de procese intre participanti. Acum suntem in postura de a trena lucrurile”, a declarat si primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa le fie rusine primarilor ca nu pot face ordine in piete.
    Certificatele de producator trebuiesc verificate la fata locului, prima data la primaria care l-a eliberat, apoi la gradina sau ferma producatorului.

  2. rahat cu perje in pietele din tm. jale . ii doare in basca pe primar de ele gargara

  3. Nea`Primaru`trebuie sa faca un lucru simplu : sa inchirieze mesele din piete doar producatorilor si nu speculantilor! Dar….. de aici „nu prea pica „….

  4. Adevarul il vom afla cat de curand. Amanarile de pana acum (pta Iosefin si pta 700)au fost doar pretexte pt neputinta administratiei locale sa-si impuna proiectele datorita mafiei din aceste piete. Nu e vorba numai de tigari, ci de varza, cartofi si muraturi. Coruptia e prea mare si promisiunile sunt prea putine…

  5. Probabil ca certificate de producator au toti. Din ce stiu eu certificatele se emit de primarii asa ca nu-s greu de obtinut.